Wijnweek van start met nieuwe web-service


NIJMEGEN, 20070926 -- Tijdens de opening van de wijnweek op maandag 1 oktober wordt een nieuwe webdienst gelanceerd: een vergelijkingsite voor wijn kopen op internet. De consument kan zoeken in de wijndatabase en de wijnen vergelijken op prijs, jaargang en andere elementen. De wijn kan direct worden besteld in het winkelmandje van de webwinkel die de consument zelf selecteert.

Uit recent onderzoek blijkt dat 63% van de consumenten gebruik maakt van vergelijkingsites alvorens producten aan te schaffen. Niet alleen de vergelijking op prijs maar ook kenmerken als kwaliteit, service en levering spelen daarbij een rol. De wijnliefhebber heeft behoefte aan meer informatie over de smaak van de wijn. In de supermarkt is dat onvoldoende aanwezig.. En wat is er prettiger als de wijn gewoon wordt thuisbezorgd. Wijn kopen op internet wordt qua volume een steeds belangrijker segment en de nieuwe vergelijkingsite wijn-en-wijn.nl (www.wijnenwijn.nl) maakt die wijnmarkt transparant.

De eerste zeven webwinkels hebben hun assortiment inmiddels beschikbaar gesteld en naar verwachting zullen dat voor het eind van het jaar 20 wijn-webwinkels zijn. Elke webwinkel heeft eigen kenmerken en specialiteiten. De wijnen kunnen bijvoorbeeld goedkoper zijn dan in de winkel, ze kunnen van unieke domeinen komen of ze worden beschreven door de bekende wijngoeroes. Juist omdat deze diversiteit zo groot is, is het vinden en vergelijken van wijn via www.wijnenwijn.nl een belangrijke en nuttige service.