Stotteren is wél te overwinnen met de Del Ferro Methode


Nationale Stotterweek (1 t/m 5 oktober 2007)

AMSTERDAM, 20070921 -- `Stotteren in het voortgezet onderwijs' Stotteren is een kwaal waar 250.000 Nederlanders mee te kampen hebben. Ook jongeren hebben hier dagelijks last van. Dit jaar wordt tijdens de Nationale Stotterweek aandacht geschonken aan stotteren in het voortgezet onderwijs.

Slechte prestaties
Leerlingen die stotteren durven vaak geen vragen te beantwoorden. Zij zeggen dan het antwoord niet te weten, terwijl dit beslist niet het geval hoeft te zijn. Dit vermijdingsgedrag kan hun schoolprestaties zeer negatief beïnvloeden. Daarbij is het houden van spreekbeurten een veelvoorkomende toetsvorm in het huidige onderwijs. Voor stotterende leerlingen is dit een ware nachtmerrie.

Duivels dilemma
Ook is het niet ongebruikelijk dat docenten stotterende leerlingen negeren. Hierdoor krijgt het kind in kwestie niet de aandacht die het nét zo hard nodig heeft als zijn klasgenoten. Echter, het is precies diezelfde aandacht die juist leidt tot gevoelens van schaamte en frustratie. Dit is een duivels sociaal dilemma aan beide zijden van de lessenaar.

Het Del Ferro Institute
Binnen de reguliere logopedie wordt vaak verkondigd dat je niet van het stotteren af kunt komen. Het Del Ferro Institute bewijst dagelijks het tegendeel dankzij de unieke Del Ferro Methode. Dit is een veelomvattende, multidisciplinaire techniek die stotteren onmogelijk maakt. Slogans als `eens een stotteraar, altijd een stotteraar', zijn bij het Del Ferro Institute dan ook absoluut taboe.

Zeggen wat je wilt zeggen
Mensen die stotteren zijn vaak stil en onzeker. Dankzij een 10-daagse cursus veranderen ze in vloeiend sprekende, zelfbewuste personen. De resultaten zijn, mede door dit korte maar intensieve begeleidingstraject, ronduit verbluffend. Eindelijk kunnen ze ongehinderd en zonder omwegen zeggen wat ze werkelijk wíllen zeggen.

Persoonlijke ervaringen
Mocht u aandacht besteden aan de Nationale Stotterweek, dan verlenen wij hieraan graag onze medewerking. U kunt spreken met jongeren die onze cursus succesvol hebben gevolgd, vaak na jarenlange en vergeefse therapieën. Zij leggen u uit hoe diep deze kwaal heeft ingegrepen in hun persoonlijk functioneren. Maar ook hoe je leven radicaal verandert wanneer je na jaren van verdriet en onmacht ineens vloeiend kunt praten. Hoe het is om niet langer te worden uitgelachen... omdat je stottert.

Wilt u meer informatie? Kijk op www.delferro.nl

Ingrid Del Ferro
Directeur