Ingezonden persbericht


Disney's High School Musical voor PlayStation®2: de eerste videogame die gebruik maakt van de SingStar®-technologie. Disney's High School Musical-videogames stelen de show in oktober

SCHIPHOL-RIJK, 22 juni 2007 - Na het fenomenale succes van de hitfilm High School Musical in 2006 op Disney Channel en de première van het vervolg in september 2007 in Engeland, breidt Disney Interactive Studios, de interactieve entertainmentdochter van The Walt Disney Company, deze franchise verder uit en brengt in oktober 2007 drie videogames uit voor de PlayStation®2, Wii(TM) en de Nintendo DS™.

Disney Interactive Studios is de eerste third party-uitgever die in samenwerking met SCEE de succesvolle SingStar®-technologie voor de PlayStation®2 gebruikt. Met Disney's High School Musical: Sing It! kun je losbarsten in gezang met een uniek karaokesysteem, je favoriete 'High School Musical'-personage kiezen en alle nummers uit 'High School Musical' en 'High School Musical 2' zingen. 'High School Musical: Sing It!' debuteert als één van de eerste videogames voor de Wii waarbij een microfoon wordt gebruikt. 'High School Musical: Sing It!' bevat motion-captured-choreografieën van de originele dansnummers uit de films en biedt twee speltypen. In het type 'Story Mode' (verhaal) herbeleef je de films door de nummers te zingen, van 'Start of Something New' en 'We're All In This Together' tot 'What Time Is It?'. In het speltype 'Party Mode' (feest) kun je het opnemen tegen vriend(inn)en in een karaokewedstrijd. Je kunt je favoriete achtergrond instellen en solo's of duetten laten schallen en hebt daarbij de keuze uit ongeveer 30 hits, waaronder populaire nummers uit andere bekende Disney Channel-favorieten.

De prestaties van een zanger(es) worden beoordeeld door middel van een innovatief evaluatiesysteem dat direct van invloed is op het zang- en dansoptreden van de favoriete filmpersonages in beeld.

"We zijn erg blij dat wij de eerste uitgever zijn die met de SingStar®-technologie werkt," aldus Sean Ratcliffe, marketingdirecteur Europa, Disney Interactive Studios. "Door deze samenwerking zijn wij in staat een nieuw publiek te bereiken met de Disney High School Musical-videogames. Er zijn al ongelooflijk veel kinderen en gezinnen die fan zijn van de film, dus dit is de perfecte samenwerking tussen twee merken en staat garant voor een fantastische spelervaring."

Disney High School Musical is ontwikkeld door Artificial Mind and Movement (A2M).

###

Over Disney Interactive Studios
Disney Interactive Studios is het interactieve entertainmentonderdeel van The Walt Disney Company (NYSE: DIS). Disney Interactive Studios publiceert en distribueert een breed aanbod van videogames voor diverse platforms en interactief entertainment. Het bedrijf verstrekt daarnaast licenties voor titels en werkt samen met andere uitgevers van interactieve spellen om producten voor alle leeftijden op de markt te brengen. Het hoofdkwartier van Disney Interactive Studios is gevestigd in Glendale, Californië. Daarnaast bezit het bedrijf vier interne ontwikkelstudio's die zijn verspreid over de wereld: Avalanche Software, Fall Line Studio, Propaganda Games en Climax Racing.

Over de High School Musical-franchise
De film Disney High School Musical vertelt het verhaal van twee middelbare scholieren die elk in hun eigen wereld leven. De één is de ster van het basketbalteam van de school en de ander de voorzitter van de wetenschapsclub. Ze hebben in het geheim besloten auditie te doen voor de schoolmusical. Die beslissing zet hun wereld en de school compleet op z'n kop!

De originele film is bekeken door meer dan 160 miljoen mensen. Er zijn wereldwijd meer dan 7,9 miljoen dvd's en meer dan 6,8 miljoen albums van verkocht. Disney High School Musical 2 gaat in september 2007 in première op Disney Channel UK.

Perscontact:

Robbert Minderhoud & Eline Bol
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
robbert@pridepr.nl / eline@pridepr.nl

Voor beeldmateriaal: www.pridepr.nl