Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ian Bostridge zingt aria's van Händel

Amsterdam, 16 augustus 2007 - Op maandag 1 oktober a.s. treedt in de Grote Zaal van het Concertgebouw de veel bejubelde Britse tenor Ian Bostridge op, samen met The Orchestra of the Age of Enlightenment onder leiding van Steven Devine.

Ian Bostridge vertolkt in dit programma aria's uit opera's en oratoria van Händel, waaronder de 'Messiah', 'Semele', 'Jephtha' en 'Ariodante'. Bostridge vestigt hiermee nadrukkelijk de aandacht op de rol die de tenorstem kreeg in veel van Händels Engelse vocale werken. Naast een aantal Engelse aria's, zoals Waft Her, Angels uit 'Jephtha', zal Ian Bostridge ook een aantal castraataria's uit opera's zingen, zoals Scherza infida uit 'Ariodante'.

Ian Bostridge staat wereldwijd bekend om zijn prachtige, lichte tenorstem met een verrassend sonoor laag register. De tenor is een graag geziene gast in het Concertgebouw en was afgelopen najaar voor het laatst te horen in de Grote Zaal in een vertolking van Winterreise van Schubert/Zender.

The Orchestra of the Age of Enlightenment begeleidt Ian Bostridge bij het vocale deel van dit Händel-programma, en zal daarnaast ook twee instrumentale werken van Händel uitvoeren: Concerto grosso in D., op. 6 nr. 5, HWV 323 en Concerto grosso in C, HWV 318 'Alexander Feast'

maandag 1 oktober 2007 20.15 uur Grote Zaal

Ian Bostridge, tenor

Orchestra of the Age of Enlightenment

Steven Devine, leiding/klavecimbel

Matthew Truscott, concertmeester

Händel - aria's en orkestfragmenten uit 'Messia', 'Semele', 'Jephta', 'Ariodante'

Kaarten à ¤ 46,50 (1e rang) en ¤ 38,50 (2e rang) kunnen telefonisch, via de website of aan de kassa van het Concertgebouw gekocht worden. Telefoon kassa: 020-6718345. Website: www.concertgebouw.nl