Siemens

Persbericht

0709.965

Den Haag, vrijdag 7 september 2007

Siemens opent windenergiecentrum in Nederland

Op 1 oktober aanstaande opent de Siemens-divisie Wind Power in Den Haag een kenniscentrum voor onderzoek en projectmanagement. Het nieuwe centrum zal zich richten op belastingsimulatie studies en installatieconcepten voor windparken op zee en het technisch projectmanagement van offshore windenergieprojecten.

Siemens Wind Power breidt haar internationale activiteiten verder uit om aan de sterk groeiende vraag naar windenergie en met name naar windparken op zee te kunnen beantwoorden.

We hebben voor de locatie Den Haag gekozen omdat Nederland een centrale positie inneemt op de Europese markt voor offshore-windenergie en over bijzondere expertise beschikt op het gebied van offshore- en nearshore-technologie, aldus Andreas Nauen, hoofd van de Siemens-divisie Wind Power. Daarnaast werkt Siemens al vele jaren samen met de Technische Universiteit Delft. Samen met het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en de TU Delft beschikt Siemens Wind Power over een toonaangevende positie in de windenergiesector.

Siemens Wind Power hecht groot belang aan nauwe samenwerking met universiteiten en onderzoeks- en ontwikkelingscentra. Eerder dit jaar vond de opening plaats van een onderzoeksfaciliteit aan de Deense Technische Universiteit (DTU) in Kopenhagen.

Met ons onderzoekscentrum in Denemarken, de samenwerking met de DTU en de TU Delft en ons nieuwste centrum in Den Haag hopen we uitstekend gekwalificeerde mensen te kunnen aantrekken voor alle belangrijke functies, aldus Andreas Nauen.

Siemens verwacht dat op de nieuwe afdeling voor offshore-windenergie in Den Haag ongeveer 20 voltijdsmedewerkers zullen gaan werken aan belastingssimulaties, technisch projectmanagement en installatieconcepten voor windparken op zee.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Siemens Wind Power, David Molenaar
Tel: +31 (0)70 333 3287,
E-mail: davidpieter.molenaar@siemens.co
Internet: www.siemens.com/windpower

Aanvullende informatie voor de redactie:
Siemens Wind Power, Martin Olesen
Tel: +45 9942 2309
E-mail: martin.olesen@siemens.com

Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: +31 (0)70 333 2325,
E-mail: bernard.bos@siemens.com