Ingezonden persbericht


PERSBERICHT T.A.V. DE REDACTIE

VANAF OKTOBER IN DE WINKELS

LANGVERWACHT DEBUUTALBUM VAN BERGET LEWIS: FINALLY

Voor Berget Lewis is het eindelijk zo ver: op maandag 1 oktober presenteert zij in het Amsterdamse Paradiso haar debuutalbum Finally. De titel heeft zondermeer betrekking op de letterlijke vertaling van de titel, want velen hebben lang moeten wachten op deze CD. Finally is geproduceerd door Dutch Flower. Op het album zijn 14 songs terug te vinden die Berget schreef, met ondermeer Tjeerd Oosterhuis (Total Touch), gitarist en componist Tjeerd van Zanen en Mis van Postman.

Berget Lewis is trots op het resultaat: "Het heeft even geduurd, maar ik hoop dat iedereen het straks het wachten waard heeft gevonden. Finally zit vol soul, heeft pop invloeden en hier en daar een snufje hiphop. Met andere woorden: enorm divers, maar zondermeer Berget."

Met haar krachtige volume als handelsmerk, is Berget Lewis al vele jaren een vaste waarde op de (inter)nationale podia. Met als startpunt een muzikale samenwerking met Tjeerd en Trijntje Oosterhuis binnen Total Touch, groeide Berget via theater- en concerttours met o.a. De Dijk, Candy Dulfer, Ruth Jacott, The Golden Earring en Karin Bloemen, uit tot de meest internationale souldiva binnen onze landsgrenzen. Een afgetekende overwinning van het muzikale tv programma 'Just The Two Of Us' met gelegenheids-collega Edwin Evers, betekende begin 2007 haar definitieve doorbraak.

NB NOOT VOOR DE REDACTIE ­

Ingezonden persbericht