Gemeente Capelle a/d IJssel
|                                                                              |

Persbericht datum:
18 september 2007
nummer:
077
|                                                                              |

Lijn 41 verbindt Capelle

Vanaf maandag 1 oktober aanstaande rijdt Lijn 41 door Capelle. Met deze buslijn, die aansluit op het bestaande OV-netwerk, worden enkele wijken in Capelle beter met elkaar verbonden. De bus, die maximaal acht passagiers per rit kan vervoeren, is door iedereen te gebruiken. Lijn 41 rijdt dagelijks vanaf 09.00 uur tot 23.00 uur om het uur en verbindt Schollevaar via het stadscentrum met het IJsselland Ziekenhuis. Voorlopig gaat het nog om een proef maar wel tot eind volgend jaar.

In de bus zijn strippenkaarten en abonnementen geldig, maar ook losse kaartjes kunnen in de bus worden gekocht. Een enkele reis gaat E 1,00 kosten en voor E 5,00 is een 7-rittenkaart te koop.
Het initiatief voor de wijkbus komt van de Capelse gemeenteraad. De raad besloot vorig jaar al om samen met de RET een proef uit te voeren voor een periode van minimaal een jaar.

Gratis kennis maken
De exploitatie van Lijn 41 is de gezamenlijke verantwoordelijkheid van de RET, die de exploitatie doet en de gemeente Capelle, die de dienst betaalt. Informatie over Lijn 41, zoals reistijden en -routes, is straks te vinden op www.9292ov.nl, www.ret.nl en www.capelleaandenijssel.nl.
Wie voordelig kennis wil maken met deze nieuwe busverbinding bezoekt op 27 september de Seniorenbeurs. Want tijdens deze beurs in het Isala Theater en de bibliotheek worden vanuit de gemeentelijke Wmo-stand gratis kaartjes voor lijn 41 uitgedeeld.
---