Ingezonden persbericht


Zweedse Eurovisie songfestival band doet enige show in WaterFront

The Ark is een Zweedse glam rock band, opgericht in 1991 door leadzanger Ola Salo, Mikael Jepson, en Lasse "Leari" Ljungberg. Martin Axén, Sylvester Schlegel en Jens Andersson maken de huidige bezetting van de groep compleet. In 2007 vertegenwoordigt de band met het nummer "The Worrying Kind" Zweden op het Eurovisie Songfestival 2007. The Ark heeft samen gewerkt met artiesten als The Cardigans en Marilyn Manson en heeft drie albums uitgebracht: We Are The Ark (2000), In Lust We Trust (2002), State of The Ark (2004). Dit jaar is het nieuwe album Prayer for the Weekend uitgekomen en in eigen land is de singel, The worrying kind, sindsdien nog niet uit de hitparades verdwenen. Het is hun enige show in Nederland!

Sunflower Caravan is een trio, dat sinds 2004 al een aantal keer met the Ark heeft opgetreden zowel in het thuisland Tjechië als in Zweden. Met piano, Hammond orgel, basgitaar en drum/ percussie maken ze instrumentale powerpop. Live geven ze alles en van hun publiek verwachten ze ook niets anders: elke show moet een feestje zijn.

H.O.T.T., High On TestosTerone, is een masculiene hardrockband geïnspireerd door bands uit de gouwe ouwe jaren '80, zoals Mötley Crüe, KISS en Judas Priest. En dan ook echt met alles erop en eraan: woeste haarbossen met haarband, gillende zang en over the top artiestennamen zoals K.C. Skullfucker, Stan Lee Fire of Rich E. Lush. HOTT is Nederlands meeste energieke en verrassende glamrockband!

Datum: maandag 1 oktober
Deur open: 20.00 uur
Toegang: ¤ 9,-
Locatie: WaterFront/ grote zaal
Meer info: www.waterfront.nl / www.thearkworld.com / www.myspace.com/sunflowercaravan / www.hottrock.com

----------
voor de redactie
Voor meer informatie en of rechtenvrij beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie.

Valesca Mulder (hoofd communicatie)
publi@waterfront.nl / 010-2010980 aanwezig op: di/ wo /do

Els van der Vorm (medewerker communicatie)
publi2@waterfront.nl
aanwezig op: di / do

----------

--
WaterFront publiciteit: Valesca Mulder
publi@waterfront.nl
http://www.waterfront.nl/
Boompjeskade 15 - 3011XE Rotterdam - Nederland
tel. kantoor 010-2010980
(ik ben op ma, di, wo & do aanwezig op kantoor)