NOVA


01-10-2007

Hirsi Ali terug in Nederland
Vorig jaar vertrok ze na tal van bedreigingen naar de VS, maar nu is ze weer in Nederland: Ayaan Hirsi Ali is teruggekeerd uit de Verenigde Staten, omdat haar beveiliging daar niet langer gegarandeerd was. Nederland zou niet langer willen opdraaien voor de beveiligingskosten in de VS. De Amerikanen zouden weigeren de bescherming over te nemen.

Holleederproces
In het proces tegen Willem Holleeder wordt vandaag voormalig advocaat Bram Zeegers als getuige gehoord. Zeegers kwam geregeld thuis en op kantoor van de in 2004 vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra. Zeegers verklaarde vandaag als getuige dat hij er zelf bij is geweest toen Endstra werd bedreigd door Holleeder. In de studio reageert NOVA-verslaggever Siem Eikelenboom.

Betogingen in Birma
De situatie in Birma blijft gespannen. Al weken demonstreren boedhistische monniken en burgers tegen de militaire dictatuur in hun land. De betogingen worden met harde hand neergeslagen. VN-gezant Ibrahim Gambari bracht zondag een bezoek aan de Birmese oppositieleidster Aung San Suu Kyi. NOVA doet verslag vanuit buurland Thailand, waar veel Birmese vluchtelingen wonen.

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht


----------