---

Boxtelse brandweer tweede van Nederland

Boxtelse brandweerploeg tweede in landelijke finale 1-1-2 wedstrijden

In 2007 is in Nederland door in totaal 351 ploegen deelgenomen aan de wedstrijdklasse 1-1-2. De Boxtelse ploeg behaalde in de voorronden de eerste plaats in Sint Michielsgestel, de derde plaats in Someren en de eerste plaats in Middelburg. Hiermee werd toegang verkregen tot de landelijke finale van de 1-1-2 brandweerwedstrijden afgelopen zaterdag in Oudenbosch. Door een uitstekende inzet werd de tweede plaats behaald, net achter de ploeg van Werkendam die eerste werd.

In Oudenbosch werd de wedstrijdploeg gealarmeerd om assistentie te verlenen bij een inzet waarbij het lokale korps in de problemen was gekomen. Twee brandweerlieden van het lokale korps moesten worden gered uit een brandende loods. Daarna werd het slachtoffer in de nabijheid van de vuurhaard gered en kon het vuur worden geblust. Als laatste moest een brandweerman worden bevrijd die buiten de loods beklemd was geraakt onder een container.

Op de foto staat de Boxtelse wedstrijdploeg, van links naar rechts: Erik Huijberts, Theo Clijnk, Leo Verouden (bevelvoerder), Jeroen Niemeijer (chauffeur), Wilbert van der Pasch en Mark van der Burgt.

De ploeg ging voorspoedig van start. Door goede prioriteiten te stellen en door snel en adequaat handelen werd het gehele incident in 38 minuten opgelost. Met een beoordeling van 1766 punten werd de tweede plaats behaald. De ploeg van Werkendam werd met 1788 landskampioen.