Systemation introduceert unieke user interface integratieoplossing


Systemation tekent Benelux-distributiecontract met Corizon voor softwaretool waarmee eindgebruikers de interactie met informatiesystemen sterk kunnen vereenvoudigen

LONDEN/GOUDA, 20071001 -- Corizon en Systemation hebben vandaag een distributiecontract voor de Benelux getekend. Corizon versterkt daarmee haar positie in continentaal Europa als onderdeel van haar internationale expansieplannen. Voor Systemation betekent deze overeenkomst een belangrijke uitbreiding van haar dienstenpakket op het gebied van software-oplossingen voor services oriented architectures (SOA) en business process management (BPM).

Corizon is de eerste softwarefabrikant, die een user interface integratie-oplossing heeft ontwikkeld op basis van web services. Corizon maakt `mash-ups' mogelijk van grootschalige composite applicaties. Implementaties bij diverse grote organisaties hebben aangetoond, dat met de Corizon software een zeer snelle return-on-investment mogelijk is. In juni van dit jaar won BT (British Telecom) met een op Corizon gebaseerd project de prestigieuze Effective IT Award in de categorie Utility, Energy & Telecoms met zoals de jury dit beschreef een "genuinely technically advanced project".

Systemation zal het Corizon softwareplatform gebruiken om organisaties te ondersteunen bij het vereenvoudigen van de IT architectuur, processen, applicaties en infrastructuur. Corizon zal met name ingezet worden in IT-projecten waar eindgebruikers verschillende informatiesystemen moeten gebruiken om hun taken uit te voeren en waarbij frequent tussen deze systemen geswitcht moet worden. De Corizon oplossing komt met name tot zijn recht wanneer oude -legacy- systemen in combinatie met moderne sofwaretoepassingen worden gebruikt. Hoe complexer de omgeving, des te beter. In de praktijk betekent dit dat Corizon veel wordt toegepast in call centers, contact centers en helpdesks en dan met name in de sectoren telecom, financiële dienstverlening, energiebedrijven en reisorganisaties.

Systemation besloot na een intensief selectieproces met Corizon in zee te gaan. Tests met mogelijke toekomstige gebruikers van de software vormden een onderdeel van dit proces. Dit leverde positieve feedback op en inmiddels vinden met een aantal relaties besprekingen plaats over concrete projecten.

David Hakkenberg, directielid van Systemation: "Onze geavanceerde software-oplossingen zijn gebaseerd op producten van toonaangevende internationale softwareproducenten en worden gekenmerkt door flexibiliteit, eenvoud in gebruik en last-but-not-least een maximale return-on-investment. Wij zijn ervan overtuigd, dat dit ook geldt voor de oplossingen, die we zullen leveren op basis van de Corizon software. Het bewijs daarvan wordt gevormd door de sterke belangstelling, die we voorafgaand aan de officiële introductie al van onze relaties hebben ondervonden. We hebben hoge verwachtingen van de voordelen, die we aan bestaande en nieuwe relaties met de Corizon oplossingen zullen kunnen bieden".

Eric Guilloteau, CEO, Corizon, zei: "Systemation is voor ons een zeer aantrekkelijke partner. Zij hebben een enorme ervaring op SOA gebied en hebben bewezen nieuwe technologieën in de markt te kunnen zetten. Daarnaast beschikken ze over een bestaand netwerk van locale system integrators. Als onderdeel van onze verdere expansie in continentaal Europa, zien wij de Benelux als een belangrijk afzetgebied. De partnership met Systemation vormt daarvan een essentieel onderdeel."


Over Corizon
Corizon is pionier op het gebied van UI (User Interface) Services. Het is de eerste softwareproducent die `enterprise mash-up technology' heeft ontwikkeld, die grootschalig in de praktijk wordt ingezet en waarmee een aantoonbare return-on-investment is behaald. Door op een innovatieve manier user interface componenten te hergebruiken, kan omvangrijk technisch codeerwerk in composite applicatie-ontwikkeling vermeden worden. Deze componenten, door Corizon UI Services genoemd, bevatten functionaliteit, die door IT specialisten wordt ontwikkeld en beheerd. Business specialisten met minder technische skills kunnen deze UI Services vervolgens voor de eindgebruiker combineren tot de gewenste user interface. De UI Services kunnen nieuw worden gebouwd of geëxtraheerd worden uit bestaande (legacy) softwaretoepassingen. Met Corizon wordt het web services concept uitgebreid tot de user interface en vormt daardoor een onderdeel van de enterprise architectuur. Business specialisten kunnen met Corizon composite applicaties ontwikkelen voor de eindgebruikers, waarbij de benodigde monitoring functionaliteit beschikbaar is om de gewenste compliance- en kwaliteitseisen zeker te stellen.
Klanten van Corizon zijn martkleiders in hun branche als BT (British Telecom) en Homeserve.
Voor meer informatie zie www.corizon.com.

Over Systemation
Systemation levert organisaties geavanceerde IT-oplossingen waarmee de architectuur, processen, applicaties en infrastructuur kunnen worden geoptimaliseerd en gemoderniseerd. Systemation richt zich op twee gebieden:
* Applicatie Integratie & Web Services (met een speciale focus op Services Oriented Architectures)
* IT Infrastructure & Operations Management.
Systemation biedt organisaties een compleet dienstenspectrum op deze gebieden. Van toepasbaarheidsonderzoek en business case analyse tot implementatie en systeemonderhoud.
De state-of-the-art oplossingen van Systemation zijn gebaseerd op softwareproducten van internationaal toonaangevende leveranciers als Corizon en worden gekarakteriseerd door flexibiliteit, gebruiksgemak en last-but-not-least een maximale return on investment.
Systemation is gevestigd in Gouda (Nederland) en kan onder andere worden bereikt via www.systemation.nl, telefoonnummer. (+31) (0)18 269 9129 of via info@systemation.nl