Gemeente Laren


Vervolg Structuurvisie Laren in oktober

In september/oktober gaat de gemeente Laren verder met de maatschappelijke discussie over de Structuurvisie: hoe moet Laren z0ich in de toekomst ontwikkelen? Daartoe zijn vijf kleinschalige ronde-tafel-gesprekken gepland met inwoners, bedrijven en allerlei organisaties van Laren, die zich daarvoor hebben opgegeven. In beginsel is de aanmelding afgesloten. Wie dat echter heeft gemist en toch nog graag mee wil doen, kan contact met de gemeente opnemen (zie onderaan dit bericht).

Hoe zat het ook weer?

De Structuurvisie schetst de hoofdlijnen van toekomstige ontwikkeling van de gemeente Laren. Het gaat om alle onderdelen van mogelijke ontwikkeling: verkeer en vervoer, ruimte, sociale structuren... De gemeente wil dat dit beleid en de gevolgen die dit heeft voor het dorp de instemming van zoveel mogelijk inwoners van Laren heeft. Daarom richt zij het proces van visie-ontwikkeling zodanig in, dat inwoners en organisaties volop de kans krijgen om mee te denken. In dat kader is vóór de zomer een enquête gehouden onder Larense inwoners ("wat vindt u van Laren, wat is goed, wat moet beter"). Ook is er een film gemaakt over Laren. Op 22 mei was een belangrijke `aftrap bijeenkomst' in Singer Laren, waaraan bijna 400 inwoners deelnamen.

Resultaten tot nu toe basis voor vervolgdiscussie

De belangrijkste resultaten tot nu toe: "Behoud en versterk het kleinschalige en groene dorpskarakter, voorkom verstening, ondersteun het `sociale cement' van verenigingen en lokale initiatieven, maak het centrum autovrij en zoek daarbij oplossingen in ondergronds parkeren." Belangrijk detail: maar liefst 85% van alle inwoners is trots op het dorp!

Vervolgproces

Deze tussentijdse resultaten worden in september 2007 gepresenteerd aan de gemeenteraad van Laren. Die kan daarbij accenten benoemen voor de verdere ontwikkeling. Nadere uitwerking krijgt vervolgens gestalte in de vijf groepsgesprekken, de resultaten daarvan worden geïntegreerd in de Structuurvisie verwerkt, en uiteindelijk stelt dan de gemeenteraad de Structuurvisie eind 2007 vast.

Ouderen

Ma. 1 oktober, 14.00 tot 16.30 uur

Raadszaal gemeentehuis

Ondernemers

Wo. 3 oktober, 18.30 tot 20.30 uur

Raadszaal Gemeentehuis

Jeugd

Begin oktober, nader te bepalen

Nader te bepalen

Bewoners I

Di. 2 oktober, 16.00 tot 18.00 uur

Raadszaal gemeentehuis

Bewoners II

Ma. 8 oktober, 20.00 tot 22.00 uur

Raadszaal gemeentehuis

Meer informatie:

Gemeente Laren, Laura Klinkenberg, Laura.klinkenberg@laren.nl, 035 - 5399696 of

Fred Sanders, telefoon 035 - 5399696.

Bureau Companen, Wiepke van Erp Taalman Kip, telefoon 026 - 3512532.