Ministerie van Defensie

25-09-2007 23:13

LICHAAM TIM HOOGLAND TERUG IN NEDERLAND

Foto: Defensie/Rob Gieling

Het stoffelijk overschot van de vorige week in Uruzgan gesneuvelde soldaat 1 Tim Hoogland, is vanavond aangekomen in Nederland. De KDC-10 van de Koninklijke Luchtmacht die het lichaam vervoerde landde om 21.15 uur op vliegbasis Eindhoven.

Acht militairen van de Koninklijke Landmacht droegen de kist - bedekt met de Nederlandse vlag - door een erehaag. Zestig militairen van de Charlie Compagnie van het 13e Infanteriebataljon Luchtmobiel uit Assen vormden de erehaag. Ook waren twaalf collega's uit Uruzgan aanwezig. Vervolgens werd het lichaam van soldaat Hoogland overgedragen aan zijn familie.

Tijdens een herdenkingsdienst in Uruzgan hebben de militairen van de Task Force samen met de internationale collegaâs gisteren afscheid genomen van Tim Hoogland. âWe hadden bij de thuisfrontdag beloofd, iedereen mee terug te nemen. We hebben dat helaas niet waar kunnen maken. Het spijt ons vreselijkâ. Hiermee verwoordde sergeant-majoor Lutke de gedachten van de commandogroep van het Bravo-team in Deh Rawod. Er werden herinneringen opgehaald aan de âdeugniet met het hart op de juiste plekâ en er klonk muziek van onder anderen Eric Clapton en Sting in de Apache-hal op Kamp Holland. Na het brengen van de eregroet werd de Last Post geblazen. Daarna volgde twee minuten stilte en klonk het Wilhelmus. Na de dienst werd de kist langs een erehaag van Nederlandse en Afghaanse militairen naar het vliegtuig geleid.

Bij de plechtigheid op Eindhoven waren Commandant der Strijdkrachten, generaal Dick Berlijn, Commandant Landstrijdkrachten Peter van Uhm en Commandant 11 Luchtmobiele Brigade, brigadegeneraal Marc van Uhm aanwezig.

Tim Hoogland wordt maandag 1 oktober in besloten kring begraven.

U kunt uw deelneming betuigen aan de nabestaanden van soldaat Tim Hoogland via het condoleanceregister.

Foto: Defensie/Rob Gieling

Foto: minister van Defensie (Gerben van Es) - Militairen van de Task Force Uruzgan en de Afghan National Army vormen een erehaag en brengen een laatste groet aan hun omgekomen collega Tim Hoogland

Foto: ministerie van Defensie (Gerben van Es) - Eerbetoon aan een gevallen kameraad

Gerelateerde links:
â Soldaat 1 Tim Hoogland