Ingezonden persbericht

Persuitnodiging

Opening expositie 'Poptahof is.'

Poptahof ondergaat een unieke herstructurering en dat laten we graag zien! Daarom organiseert de projectorganisatie Poptahof samen met de gemeente Delft de expositie 'Poptahof is.' Deze expositie is een onderdeel van de gemeentelijke expositie Bouwplaats Delft. Vanaf 3 oktober kunnen geïnteresseerden zich drie maanden lang laten onderdompelen in de wereld van Poptahof in het Techniek Ontmoetings Punt (TOP). In de tentoonstelling ontdekken bezoekers dat een herstructurering meer is dan 'nieuwe stenen stapelen'. De menselijke maat en emoties zijn minstens zo belangrijk. Daarom wordt er in dit jarenlange proces veel aandacht besteed aan activiteiten en betrokkenheid van de mensen die in Poptahof wonen en werken en de mensen die met de buurt willen kennismaken.

Opening
Graag nodigen wij u uit voor de feestelijke opening op maandag 1 oktober. Vanaf 12.00 uur staat er een heerlijk werelds lunchbuffet klaar. Om 12.30 uur nemen wethouder Dick Rensen van de gemeente Delft en Erwin Zwijnenburg, directeur van Woonbron Delft, het woord. Zij lichten in het kort het unieke herstructureringsproject Poptahof toe. Hierna volgt de officiële openingshandeling. Uiteraard is er na het officiële gedeelte nog volop de gelegenheid om met de betrokkenen na te praten en te genieten van het buffet.

Belangrijke info op een rijtje.
Wat: Opening deel-expositie 'Poptahof is.'
Wanneer: Maandag 1 oktober, 12.00 uur
Waar: Bouwplaats Delft, in het TOP, Hippolytusbuurt 14, Delft

Bouwplaats Delft
'Poptahof is.' vormt een deelexpositie in de gemeentelijke expositie Bouwplaats Delft in het TOP. Met nieuwe banieren, diverse filmpjes over Poptahof, en een nagemaakte huiskamer krijgt de bezoeker een indruk wat er allemaal in de Poptahof leeft en staat te gebeuren. De expositie Bouwplaats Delft geeft de bezoeker aan de hand tekst en foto's een overzicht van zeven grote projecten die in Delft gerealiseerd worden. De expositie geeft een beeld van mensen in hun veranderende omgeving. Op de vloer is een luchtfoto van Delft (9 bij 9 meter) aangebracht, waarop Delftenaren tot in de detail diverse locaties in Delft kunnen vinden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mariska Verbeij, communicatieadviseur Woonbron/Projectorganisatie Poptahof, tel. (06) 12 31 60 11, of Sylvia Coenen, communicatieadviseur Gemeente Delft, tel. (06) 53 57 42 30 of (015) 260 2500.

---- --