Mariska Veres krijgt Herdenkingsboom

28/09/2007 00:59



Stichting Nationale Boomfeestdag



Mariska Veres krijgt Herdenkingsboom

Op 1 oktober, de dag dat Mariska 60 jaar zou worden, zal haar vriend, André van Geldorp van Stichting Nationale Boomfeestdag een herdenkingsboom ontvangen. Deze boom zal gaan groeien in het Kankerherdenkings-bos te Dronten. Tevens zal Mariska's naam en sterfdatum in een glaspaneel gegraveerd worden, als een monument aan deze unieke vrouw, die met het onvergetelijke 'VENUS' verantwoordelijk was voor de grootste hit van ons land in het buitenland.

Stichting Nationale Boomfeestdag en Staatsbosbeheer hebben het Kankerherdenkings-bos, officieel het Koningin Wilhelminabos, in 1999 aan KWF Kankerbestrijding geschonken ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan. In december 2000 is begonnen met de eerste aanplant van het bos dat gelegen is in Boswachterij Roggebotzand te Dronten. Nabestaanden van overleden kankerpatiënten kunnen op glaspanelen de namen van hun dierbaren laten graveren en men kan een boom planten tijdens de jaarlijkse speciale plantdag op de laatste zaterdag van november. Op deze dag worden tevens de in dat jaar aangemelde namen onthuld. Sinds 2000 worden ieder jaar tussen de 1500 en 2000 bomen geplant door bijna 8000 nabestaanden. Op dit moment staan er meer dan 17.500 namen gegraveerd op glaspanelen, die staan op de Gedenkplek in het bos en een dito aantal bomen zijn geplant voor dierbaren die overleden zijn kanker.

De boom voor Mariska Veres zal op zaterdag 24 november aanstaande door André geplant worden. Op deze dag zullen nog ruim 8000 nabestaanden Herdenkingsbomen planten voor hun dierbaren, die overleden zijn aan kanker.





http://www.wilhelminabos.nl