KNMG

Symposium Zeeuwse oplossing voor knelpunten WMO

Datum 01-10-2007 t/m 01-10-2007
Locatie Provinciehuis, Abdij 6 in Middelburg

Op 1 oktober a.s. organiseert KNMG district Zeeland een symposium met als thema:

"Zeeuwse oplossing voor knelpunten in de WMO"

Een symposium over allerlei aspecten van de WMO, knelpunten en eventuele oplossingen ervan, benaderd vanuit verschillende kanten.

Diverse sprekers belichten dit thema vanuit zijn/haar achtergrond.

Programma:

De WMO staat breed in de belangstelling. In de kranten staan regelmatig artikelen over dit onderwerp: bezuinigingen van de AWBZ, verlies aan arbeidsplaatsen bij de thuiszorg, alfa hulp in dienst van de cliënt, betaling van ziekengeld bij ziekte, kwaliteitsverlies in de zorg.

Ook vanuit onze eigen kring komen signalen hierover, voor een deel gerelateerd aan bovengenoemde aspecten, maar ook zeker de zorg omtrent verlies aan kwaliteit. Omdat de thuiszorg zowel huishoudelijk werk als verzorging regelt, komen signalen snel door en kan er ingegrepen worden als dat nodig is. Dit stukje kwaliteit gaat verloren. Hoe gaat het met nieuwe aanbestedingen?

Er zijn nog meer ontwikkelingen rond de WMO. Deze wordt nog verder uitgebreid. Hierbij heeft de KNMG landelijk al haar zorgen uitgesproken over de financiering van zorg voor (psycho)geriatrische patiënten, verstandelijk gehandicapten en chronisch psychiatrische patiënten. Voor het districtbestuur genoeg redenen om een symposium over de WMO te organiseren.

PROGRAMMA

18.00 uur Ontvangst met koffie/thee en broodjes
18.30 uur Opening van het symposium door de heer G. Heukelom, gedeputeerde van de Provincie Zeeland.
18.40 uur De heer F. de Paauw, voorzitter Chronisch Zieken en Gehandicaptenraad (CG-Raad) gaat in een wat breder kader in op de WMO.
19.00 uur De heer A. Schelfhout, voorzitter Raad van Bestuur Zorgzaam in Terneuzen, benadert dit thema vanuit de kant van de zorgleveranciers.
19.20 uur De heer A. de Vries, wethouder van de gemeente Middelburg, bespreekt de WMO vanuit het gemeentelijk standpunt.
19.40 uur De heer R. van der Valk, huisarts, belicht dit onderwerp vanuit zijn praktijk.

20.00 uur pauze

20.30 uur De heer G. van Heukelom, gedeputeerde van de Provincie Zeeland, benadert de WMO vanuit de visie van de Provincie.
20.50 uur Mevrouw R. van Gijlswijk, kamerlid voor de SP, verwoordt de politieke visie van de SP over de WMO.
21.10 uur De heer H. Simons, voorzitter Raad van Bestuur van het Oosterscheldeziekenhuis sluit dit deel van het symposium af.
21.30 uur Forumdiscussie met de sprekers.
22.00 uur Hapje en drankje en napraten met elkaar.

Aanvang symposium: vanaf 18.00 uur in de filmzaal van het Provinciehuis te Middelburg.
Attentie! Er zijn 100 deelnameplaatsen beschikbaar.

Indien u verzekerd wilt zijn van een deelnameplaats, dient u zich tijdig aan te melden via bijgevoegde antwoordkaart of e-mail bij de heer F.M. Helmers: Ferdinand@helmers-campen.nl (s.v.p. naam, specialisme i.v.m. accreditatie en BIG- nummer voor zover van toepassing).

Accreditatie is aangevraagd voor huisartsen, bedrijfsartsen, verzekeringsartsen, verpleeghuisartsen en specialisten (algemeen).

De kosten voor dit symposium bedragen slechts ¤ 25,-
Wij hopen van harte u te mogen begroeten op 1 oktober a.s.