Ingezonden persbericht

Persbericht

Wolfsen presenteert zijn plannen over het Utrechtse Onderwijs

Kandidaat-burgemeester Aleid Wolfsen presenteert zijn plannen voor het Onderwijs in Utrecht. Hij doet dat op maandag 1 oktober tijdens een college aan de Universiteit Utrecht bij de USBO aan de Bijlhouwerstraat 6. Wolfsen zal het in zijn gastcollege hebben over het onderwijs in Utrecht; van universiteit en hogeschool tot middelbare- en lagere school.

Wolfsen: "Utrecht is het hart, maar ook het hoofd van Nederland. Utrecht is onderwijsstad nummer 1. Als ik burgemeester word, maak ik een Pact voor het Onderwijs. Het gaat dan om de samenwerking tussen universiteit en hogeschool, maar ook de huisvesting speelt een rol. Zonder goede huisvesting zijn er geen studenten."

Behalve over het hoger onderwijs zal Wolfsen spreken over het middelbaar onderwijs. Wolfsen: "Het aantal kinderen in Utrecht dat van de basisschool doorstroomd naar de havo is 17% en naar het VWO 22%. Het maakt voor je kansen echter heel veel uit in welke wijk je wieg heeft gestaan. Ik wil dat iedereen in Utrecht gelijke kansen krijgt om goed onderwijs te kunnen volgen."

Teveel kinderen verlaten in Utrecht voortijdig de school. Wolfsen: "Korpschef Heijsman vertelt dat er jongeren onder de twaalf zijn die niet meer naar school gaan, maar de politie al overmatig bezighouden. Daar moet dus hard worden ingegrepen, in het belang van de samenleving èn in het belang van het kind. Als burgemeester kan ik ingrijpen. Ik heb genoeg plannen."

Wolfsen zal zijn Onderwijsplannen in zijn gastcollege uitgebreid uit de doeken doen.

Maandag 1 oktober zal Wolfsen verder campagnevoeren in Utrecht-West en in het Centrum:

17.00 uur - 20.00 uur: fietstocht door Utrecht-West en eten in restaurant-café West.

20.30 uur - 22.00 uur: wandeling door het centrum en een bijeenkomst in het buurthuis Oudegracht.

22.00 uur: ontmoeting met bewoners in de Breedstraat en een buurtborrel in café Marktzicht. Wolfsen blijft slapen in de Breedstraat.