Ingezonden persbericht


Oriëntatiemarkt 'Voor de klas' op 5 oktober in Theater aan het Spui

Haagse scholen zoeken actief naar toekomstige leraren onder hun eigen leerlingen

35 Scholen voor voortgezet onderwijs in Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg nemen het initiatief om actief onder hun eigen havo- en vwo-leerlingen te zoeken naar leraren-in-de-dop. Ze houden daarvoor op vrijdag 5 oktober - de internationale Dag van de Leraar - een oriëntatiemarkt voor scholieren in Theater aan het Spui in Den Haag.

Deze vrolijke en informatieve oriëntatiemarkt heet 'Voor de klas', is gratis toegankelijk en duurt van 14 tot 17 uur. De leerlingen worden uitgenodigd via de schooldecanen.

Op het programma van 'Voor de klas' staat een korte speech van de Haagse Leraar van het Jaar Marten Hazelaar, interviews met docenten en studenten van naburige lerarenopleidingen en een optreden van impro-cabaretgroep Op Sterk Water. De Haagse wethouder Sander Dekker van onderwijs zal ook aanwezig zijn.

De Rode Loper

De oriëntatiemarkt wordt georganiseerd door De Rode Loper, een initiatief van 35 scholen voor voortgezet onderwijs in Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. De Rode Loper richt ook een stagebureau in voor studenten aan de lerarenopleidingen. Er wordt een tekort van 190 (2012) en 380 (2015) leraren voorzien op de vo-scholen in Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. Het integrale plan van aanpak van De Rode Loper is te downloaden van www.derodeloper.nu

Den Haag, 28 september 2007


---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht