Ingezonden persbericht



Amsterdam, 4 oktober 2007

Marco Gerris bewerkt Jiri Kylián's Stamping Ground Footprints vrijdag 5 oktober in première in Maastricht

In het kader van de unieke en nieuwe dansserie COVER heeft danser en choreograaf Marco Gerris het stuk Stamping Ground van Jiri Kylián bewerkt. Onder de naam Footprints gaat deze remake morgen (vrijdag 5 oktober) in première in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht tijdens de Nederlandse Dansdagen.

Marco Gerris, bekend van het urban danstheatergezelschap ISH, laat zich voor zijn bewerking van Stamping Ground vooral inspireren door de Aboriginal cultuur, de structuur van de dans en de muziek, zonder zich te veel te verdiepen in de techniek of de vorm. In zijn remake probeert Gerris tot de kern en de ziel van de dans van een etnische bevolkingsgroep door te dringen, net zoals Kylián dat deed in het origineel. Het wordt een voorstelling over bewustzijn en dieper liggende gedachten, door middel van disciplines als Urban Dance, Beatbox, Breakdance, Turntabelism en Video-Art. De cast van deze voorstelling bestaat uit de professionele dansers en performers van ISH.

COVER, een initiatief van de Nederlandse Dansdagen en Theater (FRASCATI) is een zoektocht naar de 'roots' van de Nederlandse dans en naar oude en nieuwe waarden binnen de danskunst. Met deze nieuwe serie geven theater (FRASCATI) en de Nederlandse Dansdagen een aanzet voor een beweging terug in de tijd. Door een hedendaagse en eigentijdse bril welteverstaan. In COVER verschijnen hoogtepunten uit de Nederlandse dansgeschiedenis opnieuw op het podium. Bezien vanuit het perspectief van een nieuwe lichting in Nederland werkende choreografen.

www.ish-events.com - www.nederlandsedansdagen.nl