Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Hondenbeleid IJsselmonde

Per 1 oktober jl. is het Rotterdamse Hondenbeleid in IJsselmonde van start gegaan.

Vanaf deze datum gelden er nieuwe regels: aanlijnplicht en opruimplicht. Het dagelijks bestuur van IJsselmonde heeft, na een uitvoerig inspraaktraject met de bewoners, uitlaat- en losloopgebieden aangewezen. Bewoners zijn hierover geïnformeerd met een brochure en plattegrond waarop de uitlaat- en losloopgebieden staan aangegeven. Voor de officiële start deelde Wouter Boonzaaijer, portefeuillehouder Milieu, gratis opruimzakjes uit.

Gratis opruimzakjes
Op dinsdag 2 oktober waren alle hondenbezitters uitgenodigd bij de deelgemeente aan de Groene tuin, om gratis opruimzakjes af te halen. Wouter Boonzaaijer overhandigde de eerste zakjes aan de eerste hond, Bob, die zich meldde. Zo lang de voorraad strekt kunnen hondenbezitters aan de Groene tuin 317 nog opruimzakjes afhalen.

Regels hondenbeleid
Belangrijkste regel is de opruimplicht. Alle hondenbezitters moeten vanaf 1 oktober overal de hondenpoep meteen opruimen. Hierop zijn drie uitzonderingen: losloopgebieden; uitlaatplaatsen; speelplaatsen. In losloopgebieden mogen honden loslopen en hoeft er niet opgeruimd te worden. Ook op de uitlaatplaatsen mag de hondenpoep blijven liggen. De hond moet hier echter wel aan de lijn. Voor zowel de losloop- en de uitlaatgebieden geldt echter wel dat er geen hondenpoep op de paden mag blijven liggen. Speelplaatsen en trapveldjes zijn verboden voor honden. Hier mochten honden al niet komen, daarin verandert dus niets.