Gemeente Teylingen


Verbetering groen in Teylingen

05 oktober 2007

PERSBERICHT 5 oktober 2007 - De gemeente gaat het groen in de kernen Voorhout en Warmond verbeteren. Samen met de inwoners van deze kernen is een plan opgesteld met concrete verbeterplannen die de komende jaren worden uitgevoerd. In de Commissie Ruimte van 17 oktober wordt het plan gepresenteerd om 19.30 uur. Voor Sassenheim bestaat al een lijst met verbeterprojecten die ook al wordt uitgevoerd.

Planvorming

Het openbaar groen in Teylingen voldoet op diverse plekken niet meer, is versleten of niet goed aangelegd. De gemeente heeft een inventarisatie laten maken van de meest in het oog springende groenplekken die voor verbetering in aanmerking komen. Deze inventarisatie is bij bewonersavonden afgelopen juni in Voorhout en Warmond aan bewoners voorgelegd. De bewoners droegen op deze avonden zelf ook veel goede ideeën aan.

Uitvoering

Inmiddels zijn de resultaten uit de bewonersavonden samen met de inventarisatie, verwerkt in een Groenverbeterplan. In het plan staat welke projecten de komende jaren worden gerealiseerd.

De eerste projecten staan al voor dit najaar op de planning. Bij diverse projecten betrekken we de bewoners bij de uitvoering. Jaarlijks heeft de gemeente een bedrag van circa EUR 165.000,= beschikbaar voor het uitvoeren van alle verbeteringen aan het openbaar groen in heel Teylingen.

Voor Sassenheim bestaat al een lijst met verbeterprojecten, die ook al wordt uitgevoerd. De komende jaren worden de laatste plannen van deze lijst uitgevoerd.

Commissie Ruimte

In de commissie Ruimte van woensdag 17 oktober wordt het Groenverbeterplan gepresenteerd. De presentatie zal direct aan het begin van de vergadering om 19.30 uur plaatsvinden. Iedereen is hierbij van harte welkom!

Meer informatie

Het groenverbeterplan is in te zien via deze link. Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met de productverantwoordelijke openbaar groen van de gemeente; Peter Quist, tel. 0252-783 563.