Gemeente Roerdalen


Vertraging A-73. NEE!!

Roerdalen zamelt handtekeningen in: Vertraging A73? NEE

De gemeente Roerdalen ondersteunt het initiatief van de gemeente Roermond een handtekeningenactie te houden om de A73-Zuid op tijd open te krijgen. Ook Roerdalen vindt dat door een gedeeltelijke openstelling de leefbaarheid in de wijken en de verkeersveiligheid in het gedrang komen. Vanaf vrijdagmiddag 5 oktober worden via de lokale supermarkten en lokale evenementen handtekeningen ingezameld.

Net als in de gemeente Roermond en bij het Provinciebestuur is in Roerdalen door inwoners en gemeentebestuur met verontwaardiging gereageerd op de mogelijke vertraging van de openstelling van de A73. Donderdag werd bekend dat de aanleg van de nieuwe A73-Zuid maanden is vertraagd. Dat komt omdat twee tunnels bij Roermond en Swalmen niet op tijd klaar zijn. De gemeente Roermond heeft het initiatief opgepakt via een handtekeningenactie de verbijstering en verontwaardiging onder de inwoners tot uiting te brengen. De gemeente Roerdalen sluit zich hierbij aan.

De lijsten voor de handtekeningenactie zullen tot maandagmiddag 15.00 uur bij de supermarkten in Herkenbosch, Melick, Montfort, Posterholt, St. Odiliënberg en Vlodrop liggen. Ook wordt onder andere op vrijdagavond tijdens het Promsconcert in Posterholt ingezameld.

Maandag in de namiddag worden de handtekeningen samengevoegd met handtekeningen van Roermond.
De handtekeningen worden dinsdag tijdens een spoeddebat aan de Tweede kamer overhandigd.

Voor uw reactie kunt u gebruik maken van het onderstaand reactieformulier.