Politie Kennemerland

Verdachte aangehouden na gewapende overval restaurant; getuigen gezocht

Hoofddorp, 05-10-2007 o Politiepersoneel hield omstreeks 23.00 uur een verdachte aan voor een gewapende overval even daarvoor gepleegd in een restaurant aan de Boslaan.

Vlak voor elf uur kwam de melding van een overvalalarm in het restaurant, waarop de politie direct met meerdere eenheden ter plaatse ging. De overvallers kwamen op dat moment uit het pand gerend, waarop direct de achtervolging werd ingezet. Eén van de overvallers, een 20-jarige man, kon worden aangehouden, de anderen wisten te ontkomen. Tijdens hun vlucht hebben de overvallers een deel van de buit, die bestond uit een nog onbekend geldbedrag, laten vallen.

De overvallers drongen vlak voordat het nog aanwezige personeel naar huis wilde gaan, de zaak binnen en bedreigden hen met diverse wapens. Bij de overval is zodanig geweld gebruikt, dat een personeelslid voor onderzoek in het ziekenhuis is geweest. Er is slachtofferhulp aangeboden aan de slachtoffers.

De politie stelt een onderzoek in naar de overval en is naarstig op zoek naar de andere overvallers. De 20-jarige verdachte is ingesloten in een politiebureau voor verhoor en zal maandag worden geleid voor de rechter-commissaris.

Het onderzoeksteam is op zoek naar mensen die donderdagavond te gast zijn geweest bij het restaurant L'Hirondelle en bij het verlaten van het restaurant iets hebben gezien wat mogelijk te maken heeft gehad met de overval of de overvallers. Ook andere getuigen, zoals passanten of mensen die anderszins informatie hebben, die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak, worden verzocht contact op te nemen met recherche van Hoofddorp via 0900-8844. Anoniem iets melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.