Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

DialoogDrieDaagse in Afrikaanderpark: 5, 6 en 7 oktober

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord heeft opdracht gegeven voor de organisatie van de DialoogDrieDaagse in het Afrikaanderpark. Het evenement vindt plaats op 5, 6 en 7 oktober aanstaande. De DialoogDrieDaagse is de uitwerking van een deelraadsvoorstel, dat dit voorjaar door de deelraad werd aangenomen (en door het deelgemeentebestuur in uitvoering gebracht).

Bewoners van de deelgemeente Feijenoord en overige Rotterdammers zijn van harte welkom om op bovengenoemde dagen in het Afrikaanderpark met elkaar aan tafel te gaan en de dialoog te voeren. Ook vrijwilligersorganisaties, buurtverenigingen en sponsoren worden uitgenodigd/benaderd om mee te doen, mee te denken en te helpen met de organisatie van de driedaagse.

Op de DialoogDrieDaagse worden verschillende gespreksonderwerpen aangekaart, zoals Samen wonen, Samen leven, een van de beleidsprioriteiten van de deelgemeente Feijenoord. De deelgemeente heeft bewust ervoor gekozen de DialoogDrieDaagse te houden aan het einde van de vastenmaand Ramadan. In die maand staan samen wonen en leven, ontmoeting en bezinning immers voor zoveel Feijenoorders centraal. Er wordt kennis genomen van elkaars ideeën en gebruiken, en dat vormt de basis voor meer wederzijds begrip en respect. Op de driedaagse kunnen bewoners bovendien in gezamenlijkheid het avondmaal nuttigen (iftar).

De deelgemeente Feijenoord nodigt alle bewoners, bewonersorganisaties, vrijwilligersorganisaties, kerken en moskeeën uit om van de DialoogDrieDaagse een succes te maken. In het Afrikaanderpark staat van 5 t/m 7 oktober een grote tent, waar het programma wordt verzorgd.

Ideeën en suggesties voor de DialoogDrieDaagse kunnen kenbaar worden gemaakt bij het organisatiebureau Loeder Events (010-425 32 92), dat veel ervaring heeft met evenementen-met-een-boodschap. Mensen mogen spreektijd aanvragen en eventueel bijdragen aan het feest met een optreden of met het verzorgen van hapjes.