Ingezonden persbericht

PROMS Nieuws

PROMS aan 't IJ seizoen 2007/2008

Op 5 oktober 2007 gaat de 20e editie van de PROMS in Amsterdam van start. Wat twintig jaar geleden in Paradiso begon als een koppen-bij-elkaar-achtige samenzwering van de PROMS-ensembles tegen onwillige programmeurs die van de nieuwste nieuwe muziek nauwelijks wilden weten, is anno 2007 uitgegroeid tot dé serie waar het werk van de beste componisten van nu in een veelkleurig seizoensaanbod wordt uitgevoerd door de top van de Nederlandse ensemblecultuur. Het Muziekgebouw aan 't IJ is daarbij sinds twee jaar de middelpuntvliedende kracht: de ensembles kregen 'een eigen huis', de bezoekersaantallen voor de serie verdubbelden, het publiek kreeg een fantastische plek voor een avontuurlijke en veelzijdige avond-uit in het nieuwe culturele hart van Amsterdam.

In seizoen 07/08 zult u in de PROMS niet alleen het allernieuwste van het nieuwste horen, o.a. gecomponeerd door Jan van de Putte, Mayke Nas en Giel Vleggaar, maar ook theatermuziek van Eisler, Goebbels en Ayres, en 'oude meesters' als Stravinsky, Stockhausen en De Leeuw. Op vrijdag 5 oktober start de serie met het Ives Ensemble, graag en veel gezien gastensemble in de PROMS. Nieuwe werken van Richard Rijnvos en Caroline Berkenbosch en uitgelaten ballroomdansen van Luc Ferrari zorgen voor een feestelijk begin van het seizoen.

PROMS nieuws vernieuwd!

De nieuwsbrief van PROMS aan 't IJ krijgt een nieuw jasje. Daarom ontvangen alle e-mailcontacten van de gezamenlijke PROMS-ensembles dit bericht. Stelt u er prijs op om een week voor ieder PROMS-concert een reminder te krijgen met het laatste nieuws over de inhoud van het concert, de programmatoelichting online, en informatie over de voor- en evt. naprogramma's? Dan hoeft u niets te doen, we houden u graag op de hoogte. Wilt u het PROMS-nieuws niet blijven ontvangen, klik dan in de link onderaan dit bericht om u af te melden.

PROMS op de UITmarkt - kortingsacties!

Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus staan we op de UITmarkt in Amsterdam. Het Asko Ensemble, Schönberg Ensemble, Nieuw Ensemble en Nederlands Blazers Ensemble zijn te vinden in standnummers 3 en 4 van de informatiemarkt, vlak bij het Muziekgebouw aan 't IJ.

U kunt op de UITmarkt nog een abonnement of losse kaarten aanschaffen voor het nieuwe seizoen. Er zijn aantrekkelijke UITmarktaanbiedingen, deze zijn echter alleen geldig wanneer u tijdens de UITmarkt aan de kassa van het Muziekgebouw uw kaarten koopt. Meteen doen dus!

Word PROMS-ambassadeur en win een VIP-treatment!

De PROMS bestaat 20 jaar, en we willen dat met zoveel mogelijk bezoekers vieren! Via www.promsaanhetij.nl kunt u ons promoten door een e-card met wervende eigen tekst te versturen naar vrienden en bekenden. Is uw ambassadeursschap succesvol, dan staat u bij het eerste concert van de door u bestelde serie een uitgebreide vip-treatment te wachten!

Voor meer informatie over seizoen 2007/2008: http://www.promsaanhetij.nl