Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Aantal woorden: 376

Camp Suriname

Jongeren Code Music presenteren Surinameproject

Culemborg, 20 september 2007
Van 12 tot 27 augustus bezochten 18 enthousiaste en muzikale jongeren Suriname. In Paramaribo gaven ze gedurende twee weken les aan 50 Surinaamse jongeren. Zij zijn allen lid van jongerenkoren uit verschillende parochies in Nederland, en lid van Code-X Music, een stichting voor onder meer kinder- en jongerenkoren. Op zondag 7 oktober presenteren zij de resultaten en het vervolg van het project 'Bronkoor Suriname' tijdens een landelijke zangdag voor Jongerenkoren te Rotterdam-IJsselmonde. Deze vindt plaats in de Emmausparochie, Ryerdijk 67 en start om 13.00 uur.

Het Bisdom Paramaribo en Code Music werken samen in een project om jeugdkoren en bands te starten en te ondersteunen. Hiermee willen zij jongeren de kans geven zich muzikaal en sociaal te ontplooien, en een bijdrage te leveren aan de liturgie in de lokale parochie.

Code Music heeft instrumenten ingezameld en verscheept naar Suriname, waar ze aan de parochies worden geschonken. De jongeren die naar 'Camp Suriname' hebben les gegeven op deze instrumenten aan jongeren die op hun beurt weer in hun eigen parochies leiding geven aan (op te richten) koren en bands. Het komende jaar zullen nog meer instrumenten worden ingezameld en workshops worden gegeven.

Via Code Music kunnen jongerenkoren, parochies en andere belangstellenden hiervoor een jeugdkoor adopteren. Door deze 'adoptie' steunt het Nederlandse koor een jeugdkoor van een van de Surinaamse parochies. Verder is Code Music nog op zoek naar instrumenten om elke parochie van een volledig combo te kunnen voorzien: dwarsfluiten, drumstellen, saxofoons, keyboards, blokfluiten, djembé's, bongo's en andere percussie-instrumenten zijn van harte welkom. Losse donaties zijn natuurlijk ook welkom op rekeningnummer 4553912, t.n.v. Code-X te Culemborg, ov.v. Bronkoor Suriname. Hiermee kunnen instrumenten worden gerepareerd of aangeschaft en zullen docenten naar het Bronkoor gestuurd worden.

Voor het inschrijven voor de gratis nieuwsbrief Suriname, informatie over het 'adopteren van een koor' en het aanbieden van instrumenten: www.code-music.nl.

http://www.code-music.nl/Default.aspx?tabid=830

EINDE PERSBERICHT