ID&T


Chuckie, Steve Sweet en Jody San bij World Cup Snowboard

Den Haag, 28 september 2007
FIS World Cup snowboard big air wordt een groot feest.

Op Zondag 7 oktober wordt op het Willemsplein in Rotterdam - aan de oever van de Maas - het Nokia World Cup Snowboard Big Air gehouden. Deze spectaculaire wedstrijd vindt plaats op een 100 meter lange en 40 meter hoge schans met daarop 1 miljoen liter echte sneeuw. Vanaf zondagochtend tien uur strijden de beste atleten van de wereld om een plek bij de laatste zestien. Onder hen de wereldkampioen van 2007 (Mathieu Crepel), 2005 (Antti Autti) en 2003 (Risto Mattila). Deze laatste rider schreef twee jaar geleden de eerste Rotterdam Big Air op zijn naam. Dit jaar staan er maar liefst 8 Nederlanders op de startlijst.

The DJ's
Verder is er tijdens de Snowboard Big Air ook muziek, met op het speciale ID&T-podium dj's Chuckie , Steve Sweet (Dark Raver) en Jody San - de dj-naam van een van Nederland's bekendste snowboarders, Jody Koenders.

Side events
Op een ander deel van het terrein staat de NOKIA stage. Op dit podium treden een vijftal bands op, waaronder het Haagse Splendid - een groep met naam en faam in de wereld van de urban sporters. Wie niet wil toekijken maar zelf mee wil doen, kan zich uitleven in het snowboard funpark. Hier staan acht meter hoge klimwanden, een skate ramp en een heus skate park.
Ook zijn er spectaculaire prijzen te winnen zoals reizen naar het NK Snowboard 2007 in het Zwitserse Laax.

Surf naar www.bigairrotterdam.nl of naar bigair-rotterdam.hyves.nl, waar je alles kunt lezen over wat er te gebeuren staat.

Geplaatst op: 27-09-2007