Gemeente Amsterdam



Uitnodiging
Aan de redacties en correspondenten

Datum 1 oktober 2007
Kenmerk 72

Betreft: Minister Vogelaar en wethouder Gehrels openen het rondje Sloterplas waarna zij met meer dan 20 andere politici deelnemen aan de Parkstadrun

Geachte mevrouw, meneer,

Op zondag 7 oktober openen minister Ella Vogelaar en wethouder Carolien Gehrels het nieuw aangelegde rondje Sloterplas tijdens de ParkStadRun, de eerste officiële hardloopwedstrijd op een geheel nieuw parcours. Het Sloterpark is het afgelopen jaar opgeknapt door de drie omliggende stadsdelen Osdorp, Geuzenveld-Slotermeer en Slotervaart. Voor deze feestelijke gelegenheid zullen naast minister Ella Vogelaar ook veel Amsterdamse politici, waaronder Tjeerd Herrema en Maarten van Poelgeest en een aantal corporatiedirecteuren aan de start verschijnen. De drie betrokken stadsdeelwethouders Sport Achmed Baâdoud (Osdorp), Tys de Ruijter (Geuzenveld- Slotermeer) en Paulus de Wilt (Slotervaart)zijn ook van de partij.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Datum: Zondag 7 oktober 2007 Plaats: Atletiekbaan van AAC op sportpark Ookmeer, 1067 SL Amsterdam Tijd: 10.30 uur

Verbetering van het park De drie stadsdelen hebben de afgelopen tijd gewerkt aan verbeteringen van het park. Veel Amsterdammers komen naar het Sloterpark voor een trainingsrondje, een beetje skaten of een zondagse wandeling. Het was echter niet mogelijk over een volledig aangelegd parcours rondom de Sloterplas te fietsen, joggen of skaten. Het nieuwe rondje Sloterplas is mooier, veiliger en zichtbaarder. Er zijn twee bruggen aangelegd, waardoor een heel nieuw stuk park toegankelijk is. Een nieuwe fietsbrug ontsluit het park naar het Eendrachtspark. Bij het natuurgebied het Ruige Riet zijn twee mooie wandelroutes geopend.

Rondom de hele plas zijn asfaltpaden met afstandsmarkering aangelegd. Hiermee kunnen sporters hun prestaties goed meten. Het zicht op het water is verbeterd. Verder is er betere verlichting aangelegd en is het straatmeubilair vervangen. De vernieuwing van het Rondje Sloterplas heeft ongeveer 1.300.000 gekost.

Het Sloterpark krijgt steeds meer aantrekkingskracht. Niet alleen vinden organisatoren er een prima locatie voor een festival (deze zomer maar liefst drie, te weten festival Waterval, het West Beach Filmfestival en het Lovelandfestival) of een sportevenement (de Triatlon Nieuw West).

Parcoursrecord
De Parkstadrun op 7 oktober start bij AAC op het sportpark Ookmeer en gaat dan verder over het nieuw aangelegde rondje Sloterplas. Deelnemers kunnen kiezen uit 3 loopafstanden: 10, 5 of 1½ Engelse mijl. Het rondje Sloterplas zelf is 5,8 kilometer. AAC reikt voor de snelste loper van het rondje een parcoursprijs uit.



Gemeente Amsterdam