Evangelische Omroep

Zoop strijdt tegen SpangaS in eerste aflevering Omega Code

Mis deze spannende aflevering niet! Zondag 7 oktober om 16:40 uur op Z@pp, Ned. 3

De acteurs van Zoop en SpangaS aarzelden geen moment toen zij gevraagd werden mee te doen aan de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Omega Code! Bloedfanatiek strijden Vivienne, Patrick, Monique en Juliette van Zoop tegen Talisia, Gaby, Roos en Steef van SpangaS. Aangemoedigd door hun allergrootste fans gaan ze geen opdracht uit de weg! Wie weet het meest van het bijbelverhaal De Barmhartige Samaritaan? Wie belandt het diepst in de blubberbak? Wie vangt de meeste pingpongpruimen? En natuurlijk de allerbelangrijkste vraag: wie kraakt de Omega Code? Kijk aanstaande zondag en je zult het zien! Bezoek ook de website: www.eo.n/omegacode

Het dak ging eraf tijdens de opnames van deze bijzondere aflevering! De uitzinnige fans van Zoop en SpangaS maakten zo veel lawaai dat geluidstechnicus Frits uit z n hokje moest komen om te vragen of de fans asjeblieft iets minder enthousiast wilden zijn. Frits kon presentator Herman Wegter namelijk niet meer horen door alle herrie... Het team van SpangaS beleefde voor de opnames verhitte discussies: alle vier wilden ze dolgraag in de blubberbak, maar... ze mochten hier maar één van hen voor opgeven! Ben je benieuwd of ze eruit zijn gekomen? En wil je weten wie van de Zoop-acteurs in de groene smurrie blubberbak is beland? Dan moet je zondag echt gaan kijken!

Over Omega Code
Omega Code is een spannende bijbelquiz waarin twee families tegen elkaar strijden om de Omega Code te kraken en daarmee vette prijzen te winnen. Presentator Herman Wegter daagt de teams uit met lastige vragen en opdrachten. Elke ronde krijgt het winnende team een sleutel en het team met de meeste sleutels speelt de finaleronde. Lukt het de kandidaten om binnen anderhalve minuut de code te kraken en de felbegeerde Omega Code Troffee en nog veel meer mooie prijzen te winnen? Nieuw dit seizoen is dat het bijbelverhaal (verteld door Ben Ketting) in Israël, het land van de Bijbel, is opgenomen! Kijk vanaf 7 oktober elke zondag naar Omega Code om 16.40 uur op Z@pp.

Over Zoop en SpangaS
In de populaire serie Zoop draait het om acht jongeren (rangers) die in Ouwehands Dierenpark Rhenen een opleiding tot dierenverzorger volgen. Er zijn inmiddels drie bioscoopfilms gemaakt die gebaseerd zijn op de serie: Zoop in Afrika (2005), Zoop in India (2006) en Zoop in Zuid-Amerika (2007). SpangaS is een nieuwe dagelijkse populaire dramaserie op Z@pp over de dagelijkse belevenissen van tien jongens en meiden op hun middelbare school, het Spangalis College.

Kijk vanaf a.s. zondag elke week om 16.40 naar Omega Code en Omega Helden bij Z@pp op Ned. 3

Noot voor redactie,

Evangelische Omroep