Gemeente Enschede

Gemeente Enschede roept bezoekers op met openbaar vervoer te komen

Zondag 7 oktober is er veel te doen in Enschede. Amusementspark Go Planet bestaat 5 jaar en organiseert van 11.00- 23.00 uur tal van activiteiten. FC Twente speelt om 12.30 tegen Roda JC in het Arke Stadion en van 12.00-17.00 uur is het koopzondag in de binnenstad. Kortom, het is die dag in Enschede een drukte van belang. De gemeente Enschede heeft samen met politie Twente, de Universiteit Twente en Connexxion extra voorzieningen getroffen om de grote stroom verwachte bezoekers in goede banen te leiden.

Advies: ga met openbaar vervoer
De gemeente adviseert bezoekers die naar Go Planet gaan dringend om met het openbaar vervoer te komen. Deze oproep geldt ook voor de bezoekers van de wedstrijd van FC Twente. In verband met werkzaamheden aan P1 en P2, de parkeervoorzieningen van het Arke Stadion, zijn er minder parkeerplaatsen beschikbaar.
De NS verdubbelt vanaf 14.00 uur t/m de laatste trein op zondag, de capaciteit van alle stoptreinen die stoppen op station Enschede Drienerlo. Daarnaast rijden er ieder kwartier tussen 12.00 en 17.00 uur bussen. Voor mensen die toch met de auto komen zijn in de omgeving van Go Planet extra parkeervoorzieningen getroffen. Vandaar uit gaan pendelbussen die bezoekers afzetten bij de entertainmentboulevard. Voor de bezoekers aan de binnenstad zijn volgens verwachting voldoende parkeervoorzieningen beschikbaar.

Bereikbaarheid hoofdwegen
In verband met de werkzaamheden aan de HOV-west, Hengelosestraat tussen Singel en centrum is doorgaand verkeer zowel stadinwaarts als staduitwaarts niet mogelijk.
De werkzaamheden in de Oldenzaalsestraat zijn zo ver gevorderd dat slechts het gedeelte tussen de Potsweg en de Tichelweg nog niet voor verkeer in beide richtingen mogelijk is. Verkeersdeelnemers worden in beide straten omgeleid.

2 oktober 2007