Belgische Federale Overheid


02-10-2007

Zondag 7 oktober 2007: Open Bedrijvendag

Wat gebeurt er achter de schermen van bedrijven? Wat produceren ze? Hoe? Wie werkt er? Volgende zondag openen een honderdtal bedrijven in België hun deuren.

Zoals elk jaar staat de eerste zondag van oktober in het teken van de Open Bedrijvendag (OBD). Een honderdtal Belgische bedrijven openen voor die gelegenheid hun deuren. Een unieke kans om een blik achter de schermen te werpen van bedrijven uit uiteenlopende sectoren zoals een chocoladefabrikant, een schrijnwerkerij, een ziekenhuis, de politie of een openbare dienst.

Dit evenement biedt bedrijven de kans om zich aan het grote publiek voor te stellen door hun specifiek karakter in de verf te zetten, hun dynamiek te tonen en hun knowhow te promoten. Zij krijgen ook de gelegenheid om te benadrukken welke inspanningen zij leveren op het gebied van milieubescherming, veiligheid, nieuwe technologieën, onderzoek en ontwikkeling en het creëren van jobs en diensten.

Personeelsleden kunnen tijdens die dag aan familie en vrienden ook tonen wat hun werk precies inhoudt.

Ten slotte kunnen bedrijven op een dynamische manier nieuwe medewerkers rekruteren dankzij de actie "Vind je job tijdens de Open Bedrijvendag". Die biedt aan werkzoekenden de unieke kans om interactief het jobaanbod te ontdekken.

Waar?

De Open Bedrijvendag vindt plaats in heel het land en is een gezamenlijke actie van de drie gewesten.

Wanneer?

Zondag 7 oktober 2007, van 10u tot 17u, behoudens een specifieke uurregeling.

Meer info?


- Het "Open Bedrijvendag"-magazine

Dit magazine is vanaf nu verkrijgbaar in boekhandels en krantenwinkels. Het bevat een kaart met daarop de deelnemende bedrijven, hun adresgegevens en telkens een korte presentatie. Op die manier kunt u uw bezoeken gemakkelijk plannen.


- Internet

Het volledige programma is te vinden op de volgende sites:

Vlaanderen: www.openbedrijvendag.be

Brussel: www.openbedrijvendagbrussel.be

Wallonië: www.jde.be