Gemeente Beek


Limburgse Molendag

In het teken van afscheid van molenaar Hub Goossens na 36 jaar

Beek, 3 oktober 2007

Op zondag 7 oktober vindt alweer voor de achtste keer de Limburgse Molendag plaats. Al jaren bestaat de Nationale Molendag, die jaarlijks in mei wordt georganiseerd. Sinds 2000 is in Limburg het initiatief van een Limburgse Molendag opgepakt. Deze vindt telkens plaats op de eerste zondag van oktober.

A.s. zondag kunt u de fraai gerestaureerde St. Hubertusmolen in Genhout (gem. Beek) kosteloos bezoeken. Tussen 10.00 en 17.00 uur heten de molenaars u van harte welkom.

Deze Molendag is extra bijzonder voor Beek omdat Hub Goossens, na 36 jaar afscheid neemt als molenaar van de Hubertusmolen. Hij wordt door het College van Beek in het zonnetje gezet.

Het afscheid van Hub betekent niet dat er geen molenaar meer op de Hubertusmolen is. Zondag 7 oktober kunt u tevens kennis maken met zijn opvolgers, molenaars in opleiding:

Peter Swelsen, Piet Dam en Jean Hamers. Zij zijn net als Hub al besmet met het molenaarsvirus en kunnen u alles vertellen over het molenaarsvak.

In oktober is de kans op wind redelijk groot. Vandaar dat het goed mogelijk is dat wandelaars of fietsers die in hun route een bezoek aan de St. Hubertusmolen willen inplannen, een gerede kans maken de molen met draaiende wieken aan te treffen. En op die manier kunt u natuurlijk het beste zien wat het vak van molenaar inhoudt!