Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 3 oktober 2007

Van Gogh by Van Eck 25 weken in de Top 100

Diederick van Eck aanstaande zondag 7 oktober in Business Class

Diederick van Eck is komende zondag (7 oktober) te zien in het programma Business Class op RTL7 (11:00 uur). Presentator Harry Mens ontvangt de succesvolle producer en musicus en praat met hem over zijn conceptalbum dat gebaseerd is op het werk van Vincent van Gogh. Ook de mogelijkheden voor een onafhankelijk individu in de turbulente muziekindustrie, komen aan de orde. In de uitzending zingt Van Eck live het nummer One Of The Family, gebaseerd op het schilderij de Aardappeleters.

Van Eck bracht eind 2006 in eigen beheer de CD Van Gogh by Van Eck, A Musical Journey into the Heart and Soul of Vincent van Gogh uit. Van het album zijn nu al meer dan 30.000 exemplaren verkocht en de CD staat al 25 weken in de Top 100. Behalve in Nederland is het album wereldwijd te verkrijgen via iTunes en wordt het album binnenkort gereleased in de Verenigde Staten, Korea en Japan.

Momenteel werkt Van Eck met top-remixers uit de hele wereld en musici als Al Di Meola aan een remixversie van het album om ook jongeren dichterbij de kunst van Van Gogh te brengen. Daarnaast werkt hij aan nieuwe conceptalbums rond historische figuren. Van Eck is bovendien co-producent van de nieuwe Nederlandse musical Soldaat van Oranje - De Musical. Edwin de Vries (script), Tom Harriman (muziek), Pamela Phillips Oland (teksten) en Han Kooreneef (Nederlandse bewerking Liedteksten) zijn inmiddels vergevorderd met het schrijven van de eerste versie.

De songs van Van Gogh by Van Eck zijn geschreven door Tom Harriman (muziek) en Pamela Phillips Oland . Samen met hen heeft Van Eck twaalf beroemde schilderijen van Vincent van Gogh op tekst en muziek gezet. Van Gogh by Van Eck is opgenomen in Los Angeles, zowel in de studio van Tom Harriman als in de befaamde Capitol Records Studio's. Aan het album is door vele grootheden meegewerkt, onder wie gitarist Marty Friedman (Megadeth), Reggie Hamilton (bas, speelde met Whitney Houston, Stanley Clarke, Barbra Streisand etc), Peter Erskine (drums, Steely Dan, Diana Krall, Al Jarreau etc), James Harrah (gitaar, Barry Manilow etc) en Alan Steinberger (piano, March of the Pinguins etc). Voor de videoclips werkte het team samen met Dan en Mark Harris, van wie de laatste als producer verantwoordelijk is voor het succes van Oscar-winnaar Crash.

De cd Van Gogh by Van Eck is verpakt in een luxe boekje met full color afbeeldingen en een beschrijving van de twaalf werken. Hij is rechtstreeks te bestellen via de website: www.vangoghbyvaneck.com of te koop in muziekwinkels door heel Nederland.

----------