Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 4 oktober 2007
Theater Terra bestaat 30 jaar

Jubileumvoorstelling gaat zondag in première
Vandaag, donderdag 4 oktober 2007, viert Theater Terra haar dertigjarig bestaan. Theo Terra richtte in 1977 het poppentheatergezelschap op dat meer dan 75 voorstellingen maakte die in binnen- en buitenland met veel succes werden ontvangen.

Zondag 7 oktober a.s. gaat de jubileumvoorstelling De Matroos in de Doos, naar het kinderboek van Daphne Deckers, in première in de Meervaart in Amsterdam. Amsterdam is al dertig jaar de thuisbasis van Theater Terra. Met De Matroos in de Doos gaat een langgekoesterde wens van Theo Terra in vervulling: de vaste grond van het toneel wordt in water veranderd.

De Matroos in de Doos gaat over de jongen Marijn die, in zijn droom, een reis maakt in een doos over de zee in zijn kamer. De hele toneelvloer wordt ingenomen door water. Met de juiste belichting, muziek en vernuftig gebruik van perspectief waant het publiek zich in een waterwereld.

Theater Terra maakt haar hele bestaan al kindertheater met levensgrote poppen. Zij kozen voor een nieuwe vorm van poppentheater waarbij de acteurs de poppen zichtbaar manipuleren. Het samenspel van de acteurs en de poppen creëert een verrassend effect bij komische en ontroerende situaties. Sinds 1991 werkt Theo Terra samen met Dick Feld. Zij vormen het artistiek team, de kern van Theater Terra. Zij schrijven voorstellingen, ontwerpen decors, begeleiden acteurs en zijn zelf ook regelmatig te zien in de voorstellingen.

www.theaterterra.nl

Voor meer informatie, beeld, tekst en/of interviewaanvragen:

De MediaVilla | 020 7176215 | www.demediavilla.nl

Leonie Kruisinga | leonie.kruisinga@demediavilla.nl

Esther Kroeze | esther.kroeze@demediavilla.nl
Over Terra

Theater Terra werd in 1977 opgericht door Theo Terra (artistiek leider) en staat al jaren bekend als het Nederlandse gezelschap dat zich aan de top van het internationale jeugdtheater bevindt.

Met poppen, objecten en acteurs maakt Theater Terra visueel theater met veel humor en poëzie. Universele thema's als vriendschap, liefde, leven en dood, worden in de voorstellingen van Theater Terra op een heldere en integere manier bewerkt. Uitgangspunt voor iedere voorstelling is het tot stand brengen van een eenheid in spel en poppenspel. Het samenspel van acteurs en poppen zorgt voor een verrassend effect bij komische of ontroerende situaties. Een creatief gebruik van perspectief en decors is kenmerkend voor Terra.

Theater Terra is niet alleen succesvol in Nederland en België, ook in theaters en op festivals in de Verenigde Staten, Canada, Japan, Rusland, Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje en Duitsland zijn de voorstellingen met groot enthousiasme ontvangen.

Door de jaren heen heeft Theater Terra veel waardering voor haar werk ontvangen. De groep ontving voor de voorstelling Zwanendons de Hans Snoekprijs, de hoogste onderscheiding in het Nederlandse jeugdtheater. Daarnaast werden andere producties genomineerd voor de belangrijkste jeugdtheaterprijzen waarvan de Puckprijs, toegekend door kinderen, er één is. Kleine Ezel won een Zilveren Krekel, Kikker kreeg een Musical Award voor beste inhoudelijke creatie en Muis kreeg een Musical Award nominatie voor het spel van hoofdrolspeelster Ruth Kahmann.


---- --