Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

European Kids Fashion Award 2007
Monnalisa Label of the Year

Amsterdam - oktober 2007 - Zondag 7 oktober heeft kledingmerk Monnalisa de Label of the Year gewonnen tijdens het SOS / European Kids Fashion Award Gala. Burberry, Miss Sixty, Energy, Fornarina en Roma e Toska wisten de European Kids Fashion Awards in de wacht te slepen. Na het succes van de eerste EKFA gala-avond, waarbij bekende kinder designermerken acte de présence gaven, mocht een vervolg niet uitblijven. Tijdens het European Kids Fashion Award gala op de laatste avond van het Bambini Event kregen 500 internationale kinderkleding labels de kans hun merk onder de aandacht te brengen van een groter publiek. Er waren vooral veel Italiaanse modemerken aanwezig die de mooiste collecties voor kinderen lieten zien.

Label of the Year: Monnalisa
Het was een moeilijke beslissing, omdat alle merken hun eigen stijl en identiteit hebben en in hun eigen klasse uniek zijn, maar uiteindelijk is na deskundig jury beraad de winnaar bekend gemaakt. Monnalisa is een echt meisjesmerk. Een heel mooie collectie, luxe, accenten, heel compleet. Het merk is goed onderling te combineren. Kittig en romantisch. Een collectie waarvan meisjes dromen om het te dragen. Mooie materialen, exclusief en een super kwaliteit.

Internationale jury
De internationale jury bestond uit ondermeer Limara Marzagnova van de grote exclusieve kledingwinkel Bosco uit Moskou, Britta Krampe van Store Gernegross uit Baden Baden, Pieter de Haan (directeur van de Amsterdam Fashion week) en Lia Staring, eigenaar van kinderschoenenspeciaalzaak Piccolino uit Den Bosch.

Winnaars European Kids Fashion Award 2007
Kinderen hebben hun eigen mode, hun eigen lifestyle en hun eigen smaak. Tijdens het Bambini Event zijn er een aantal merken in diverse categorieën gekozen tot winnaars voor de Kids Fashion Award 2007.

Trendy: Fornarina.
Een modemerk met een goede mix tussen stoer en meisjesachtig. Zeer draagbare collectie voor schoolmeiden en disco. Accessoires en details zetten de toon.

New Design: Roma e Toska
Dit merk is een echte eyecatcher, een mix van elegantie en dress up. De collectie geeft je het gevoel van vroeger en nu. Roma e Toska begrijpt en creëert meisjes en moeders dromen. Een eigen manier van uitstraling. Het is stijlvol en elegant, maar toch ook weer stoer.

Classic - Chique: Burberry
Commercieel, met een heel goede balans tussen klassiek en modisch. Kinderen lijken met Burberry kleding elegant, maar niet over - dressed. Het is een collectie voor overdag, maar ook voor speciale gelegenheden.

Sport Denim: Miss Sixty / Energy
Een vernieuwende collectie, met jeans als sterk uitgangspunt. Door het combineren van de verschillende materialen, kan elk kind zijn eigen stijl kiezen, met als basis de tijdloze jeans. Stoer en cool, of frivool en eigentijds. Een kleding waarin elk kind zich prettig voelt.

Shoes: Bumper (Andrea Montelpare )
Mooie materialen, prachtige leersoorten. Perfecte pasvorm. Met veel oog voor detail, en modische accenten. Schoenen zijn niet meer weg te denken bij het mode beeld. De collectie is zeer draagbaar, comfortabel en goed te combineren met diverse stijlen.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht