Wasborden en spierbundels: mannelijk naakt in Amsterdamse Kunstfabriek


Het mannelijk naakt in De Kunstfabriek - vanaf 7 oktober 2007

AMSTERDAM, 20071002 -- Van 7 oktober tot 6 november: vinden de homodagen in De Kunstfabriek Amsterdam plaats. In deze nieuwe tentoonstelling staat het mannelijk naakt centraal. Billen, torso's, wasborden en spierbundels vormen de inspiratiebron voor de nieuwste serie schilderijen van De Kunstfabriek. De olieverfdoeken zijn geïnspireerd op de klassieke Griekse en Romeinse standbeelden, die het mannenlichaam perfect geproportioneerd weergaven.

Maar zoals gewoonlijk heeft De Kunstfabriek er een moderne twist aan gegeven: de torso's zijn afgebeeld tegen een wolkenlucht of in felle kleuren. Het zijn beschaafde naakten die niet shockeren. In de woorden van Bert-Jan van Egteren, oprichter en directeur van De Kunstfabriek zijn het schilderijen "die gewoon thuis in de woonkamer kunnen hangen en die niet snel van de muur hoeven te worden getrokken als je moeder langskomt".
De unieke olieverfschilderijen, op uiteenlopende formaten, zijn zoals gewoonlijk zeer sympathiek geprijsd, al vanaf 395 euro.
Te zien en te koop vanaf 7 oktober 2007, in De Kunstfabriek, Westergasfabriekterrein Amsterdam, Polonceaukade 20, 1014 DA, www.dekunstfabriek.com.





Ingezonden persbericht