Kinderen, Willem Wilmink en Tineke Postma


RKK Het Klooster: spiritualiteit, boek en muziek

HILVERSUM, 20071002 -- Kitty Bouwman schreef het boek `De spiritualiteit van je kind' dat zaterdag verschijnt. In het boek met de ondertitel 'Mam, God kan zich wel in duizend stukjes verdelen' reflecteert de auteur op de spontane omgang van jonge kinderen met het goddelijke.

Volgens de overtuiging van Kitty Bouwman is het kind zélf een bron van spirituele ervaring, omdat het nog dicht leeft bij de oorsprong. "En daarom kunnen volwassenen juist leren van kinderen. Sta stil bij hun bron, die ook de jouwe is." Pastoraal werkster Hedwig Mensink vertelt haar verhaal vanuit de catechesepraktijk. "Ik merk dat talent gaat stromen zodra het even aangeraakt is. Als kinderen geen geloofsopvoeding hebben gehad kunnen ze aan spirituele zaken en verhalen geen touw vastknopen."

Verder in Het Klooster een ontmoeting met Bert de Haan, hij stelde het boekje `Dichter bij de hemelpoort' samen over de spiritualiteit van dichter Willem Wilmink, een gesprek de jonge priester Michiel Peeters in de Oekraïne, de favoriete muziek van saxofoniste Tineke Postma - zij gaat vanaf maandag op tournee in Japan, en deel 1 van het Kloosterspoor, een wandeling langs het kloosterleven in Nederland.

RKK Het Klooster, zondag 7 oktober, 12.00 - 14.00 uur, Radio 5
Een kleurrijke selectie van inspirerende verhalen, boeiende publicaties en hartverwarmende muziek.
www.katholieknederland.nl/klooster





Ingezonden persbericht