Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 1 mei 2007

Kinderboek van Daphne Deckers wordt familiemusical

Theater Terra presenteert De Matroos in de Doos

Op zondag 7 oktober gaat de familiemusical De Matroos in de Doos, naar het gelijknamige boek van Daphne Deckers, in première in de Meervaart in Amsterdam. Het script is geschreven door Dick van den Heuvel en de regie is in handen van Fons Merkies. Fons Merkies neemt ook samen met Jan Tekstra de muziek voor zijn rekening. Het decorontwerp en de beeldregie worden verzorgd door Theo Terra.

De repetities beginnen 20 augustus 2007 waarna de voorstelling tot en met januari 2008 te zien is in ruim 50 theaters door het hele land. De rollen zullen worden vervuld door Daan van Rijssel, Liesbeth Janse, Noortje Herlaar en Martijn Fischer.

"Theater Terra staat op eenzame hoogte met het produceren van kindertheater. Toen ik hoorde dat zij mijn kinderboek De Matroos in de Doos wilde gaan opvoeren, was dat voor mij een droom die uitkwam." Aldus Daphne Deckers.

De Matroos in de Doos is het derde kinderboek van Daphne Deckers. De eerste druk verscheen in 2004. Theater Terra maakt er een visuele en muzikale voorstelling van. Het verhaal gaat over de jongen Marijn die in zijn droom een reis maakt in een doos over de zee in zijn kamer. In zijn zoektocht naar huis beleeft hij spannende avonturen en ontmoet hij onderweg allerlei mensen en dieren, waaronder een haai, een boot vol apen, een dolfijn, een zeemeeuw en een zeenimf. Wie is een vriend, wie is een vijand?

Het is een rare kamer.
Want als mamma weg is, loopt hij onder water.
En zinkt z'n bed naar de bodem van de zee.
Gelukkig is er één doos die blijft drijven.
Matroos in de doos.
Dat is-ie.

Theater Terra viert in oktober van dit jaar haar dertigjarig jubileum. In die periode maakte ze meer dan 25 voorstellingen. Eerder bewerkte Theater Terra met succes boeken van Paul van Loon, Max Velthuijs en Rindert Kromhout. In de voorstellingen van Theater Terra brengen acteurs met levensgrote poppen universele thema's over, die jonge kinderen èn hun ouders aanspreken. Het samenspel van de acteurs en de poppen creëert een verrassend effect bij komische en ontroerende situaties

Voor meer informatie, beeld, tekst en/of interviewaanvragen: De MediaVilla | 020 7176215 | www.demediavilla.nl Esther Kroeze | esther.kroeze@demediavilla.nl Leonie Kruisinga | leonie.kruisinga@demediavilla.nl


Theater Terra is onderdeel van BETERRISH. BETERRISH is de verzamelnaam voor Stichting Beeldenstorm, Theater Terra, rZpkt en Stichting ISH. Deze vier theaterinstellingen produceren ieder jaar voorstellingen in diverse genres. De Griezelbus en Turks Fruit zijn voorbeelden van musicals geproduceerd door Stichting Beeldenstorm. Theater Terra, bekend van Kikker in de Wolken en Muis, maakt kindervoorstellingen met levensgrote poppen. rZpkt snijdt met hun voorstellingen maatschappelijke thema's aan. Nieuwe verhalen over de onderkant en de achterkant van de samenleving komen terug in voorstellingen als Liefde is kouder dan de Dood en Daggoedays. Acrobatische stunts, dans op inline skates, streetdance, breakdance, videokunst, urban lifestyle en martial arts, vinden een plek binnen het multidisciplinair karakter van ISH.