Ingezonden persbericht


Persbericht - vooraankondiging

KOPzondag:
Het nationaal examen voor ondernemende kunstenaars

(De KOPzondag vindt plaats op iedere eerste zondag (koopzondag) van de maand. KOPzondag richt zich op jonge kunstenaars uit Noord-Brabant en behandelt belangrijke onderwerpen die jonge ondernemende kunstenaars/ontwerpers bezig houden. KOP presenteert de activiteiten echter op haar eigen manier door ludiek, interactief en speels te blijven in haar vorm.)

Datum 7 oktober 2007


Tijd 17:00 - 20:00 uur


Plaats KOP . speelhuislaan 171 . 4815 CD Breda

organisator Lisette Spee

onderwerp creatief ondernemen

Jonge kunstenaars kunnen hun creatieve boontjes best zelf doppen, maar zijn zij al klaar voor het ondernemerschap? Zo kom je erachter!

KOP organiseert tijdens KOPzondag een examen voor jonge kunstenaars die niet goed weten wat ondernemerschap voor hen inhoudt.

Na het examen worden de resultaten besproken met deskundigen, die toelichting geven op de moeilijke vraagstukken. De kunstenaar ontvangt zijn eigen nagekeken examen terug met een hand-out met tips, contactgegevens en informatie over het ondernemerschap.

Meer dan een test

Hoewel het examen leuk bedoeld is, geeft het een goed beeld van wat kunstenaars denken van (hun eigen) ondernemerschap. Het is voor KOP waardevol om daar inzicht in te krijgen en daarmee haar programma beter op de kunstenaar af te stemmen

Ook voor de kunstenaar is het een waardevol examen. Dit examen is een test om inzicht te krijgen in wat zij wel en niet weten over ondernemen. Door samen het examen na te kijken maakt de kunstenaar de beste aantekeningen en ontdekt hij waar zijn zwakke en sterke punten liggen.

Het examen bevat meerkeuze- en open vragen die gaan over het kunstenaarsondernemerschap. De categorieën zijn onder andere: de WWIK, Belasting, administratie, ondernemen en zakelijk inzicht.

Dit examen wordt in volledige rust en stilte afgelegd bij KOP. Afkijken en spiekbriefjes zijn ook hier streng verboden en misdaad wordt bestraft!

De activiteiten zijn altijd gratis om de lage drempel die KOP hanteert te behouden. Er zal slechts een kleine bijdrage van ¤4,- gevraagd worden voor het avondmaal, dat tijdens iedere zondag geserveerd wordt.

Prijzen te winnen!

De inzet blijft niet onbeloond: KOP stelt voor de examenkandidaten een speciaal prijzenpakket samen dat men kan winnen met dit examen! De prijzen zijn speciaal afgestemd op de score van de 'winnaar'!

Voor de redactie, niet ter publicatie:

Graag nodigen wij u uit om de activiteiten van KOP bij te wonen. Indien u meer informatie wenst of concrete afspraken wil maken, kunt u contact opnemen met Lisette Spee, publiciteitsmedewerker stichting KOP.

Meer informatie is ook te vinden op www.stichtingkop.nl

e-mail: publiciteit@stichtingkop.nl

telefoon 06 418 22 330 (Lisette Spee)

stichting KOP 076 587 99 00