Ingezonden persbericht


Chris van der Drift overtuigend vicekampioen International Formula Master

Monza, 7 oktober 2007 - Chris van der Drift heeft op het Italiaanse Autodromo Nazionale Monza zijn runner-up positie in de International Formula Master overtuigend bevestigd. Hoewel de 21-jarige Rotterdammer kampte met motorproblemen, reed hij twee solide races waarbij hij de laatste wedstrijd in stijl afsloot door op het podium te eindigen. Tevens heeft Van der Drift een belangrijk aandeel in het binnenslepen van het vicekampioenschap bij de teams.

Na het behalen van vele titels in de kartsport, 'rookie of the year' in de Duitse Formule BMW en dubbele runner-up positie in de felbevochten Formule Renault 2.0, stapte Chris van der Drift samen met zijn team JD Motorsport over naar de nieuwe International Formula Master. Vooral in de beginfase van het seizoen kampte de snelle Nederlander met problemen met de auto. Dit resulteerde in enkele races waarin hij zich vanuit de achterhoede dapper naar de punten knokte. De laatste drie raceweekenden maakte Van der Drift een inhaalslag en eindigde het seizoen na het behalen van twee zeges als vicekampioen.

Ook op Monza zat Chris er goed bij. In de trainingen kon hij zich mengen in de strijd om de snelste tijd, waarin hij in de kwalificatie de pole position op een haar na miste. Echter kwamen problemen met de motor bovendrijven. Vooral op de rechte stukken, die op het Italiaanse circuit van cruciaal belang zijn, verloor Van der Drift veel terrein. Desondanks was hij in staat om te knokken in de top van het veld om uiteindelijk na veel positiewisselingen als vierde te finishen.

De startgrid van de tweede race werd bepaald door de omgekeerde topacht van de eerste wedstrijd. Daardoor moest Van der Drift de afsluitende race als vijfde starten. Opnieuw pakte hij direct bij de start twee plekken, waarna hij gedurende achttien ronden in de topdrie knokte voor de overwinning. Uiteindelijk passeerde de JD Motorsport-coureur de finishvlag als derde met een achterstand van slechts een halve seconde op de winnaar.

Chris van der Drift: "Het was een mooi raceweekend om het seizoen mee af te sluiten. We hebben dit jaar veel problemen gekend met de auto, maar tijdens de laatste drie weekenden ging het gelukkig een stuk beter. Dit weekend kende ik enige problemen met de motor, waardoor ik op de rechte stukken over te weinig vermogen beschikte. Dat is erg lastig op een circuit zoals Monza waar slipstreamen erg belangrijk is. Juist in de bochten won ik weer iets, waardoor ik bij kon blijven. Met een tweede plaats in het kampioenschap ben ik tevreden en tevens zijn we als tweede geëindigd bij de teams. Ik wil graag JD Motorsport, mijn sponsors en manager Gianni Bianchi erg bedanken!"

Uitslag race één, International Formula Master te Monza (Italië):
01 Jerome D'Ambrosio (BEL), Cram Competition, 13 ronden in 27:50.095
02 Pablo Sanchez Lopez (MEX), Alan Racing, +0.431
03 Luca Persiani (ITA), Alan Racing, +2.511

04 Chris van der Drift (NED), JD Motorsport, +3.426

Uitslag race twee, International Formula Master te Monza (Italië):
01 Marcello Puglisi (ITA), Promotorsport, 18 ronden in 35:50.280
02 Jerome D'Ambrosio (BEL), Cram Competition, +0.221
03 Chris van der Drift (NED), JD Motorsport, +0.687

Eindstand International Formula Master na zestien races:
01 Jerome D'Ambrosio (BEL), Cram Competition, 100 punten
04 Chris van der Drift (NED), JD Motorsport, 65 punten
03 Pablo Sanchez Lopez (MEX), Alan Racing, 50 punten 02 Salvatore Gatto (ITA), Alan Racing, 50 punten

Chris wordt dit jaar ondersteund door: Racing Pool, Valvoline, National Meats Ltd, BMW Ekris en Momo Racewear.

--