KNHS


Ineke de Groot scoort!
11 oktober 2007

Tijdens de Internationale Para Equestrian Dressuurwedstrijd CPEDI*** van 5, 6 en 7 oktober in het Belgische Moorsele, eindigde de grade IV amazone Ineke de Groot in de landenproef èn in de individuele kampioenschapsproef met scores van 70,5% en 71,3% op een tweede plek. Daarmee is De Groot de regerend paralympisch en wereldkampioen, de Noorse Ann Catrin Lubbe, zeer dicht genaderd. De kür op muziek leverde Ineke de Groot een verdiende 1e plek op met een megascore van maar liefst 77,846%.

De Groot reed zondagmiddag met haar elegante Indy (v. Rex Magna) een technisch zeer goed uitgevoerde kür. De perfecte timing van het duo op de aanstekelijke deuntjes van bekende TV-series als Dallas, The A-Team en Married with Children, zorgde bij menig toeschouwer voor kippenvel. Na het afgroeten maakten een daverend applaus en breed glimlachende juryleden duidelijk dat De Groot zojuist de winnende kür had neergezet. Bondscoach Diederik Wismeijer was hoe kan het ook anders - zeer te spreken over het resultaat.
Behalve Ineke de Groot waren ook de WK-gangers Sandra Groenenveld (grade III) en Mette van Dongen (grade II) naar België afgereisd, evenals een drietal getalenteerde nieuwkomers in grade IV - Vincent de Ruijter, Lotte Krijnsen en Frederike Sleurink. Dit laatste drietal heeft volgens Wismeijer voldoende potentieel om door te kunnen groeien naar het vereiste internationale niveau. Het relatief dichtbij gelegen Moorsele biedt nieuw talent een uitgelezen kans om kennis te maken met het grotere werk, aldus Wismeijer.