Piano, hobo en orkest in Theater de Cameleon


Klassiek matinee: Iedere zondagochtend om 12:00 prachtige klassieke concerten in bovenzaal Theater de Cameleon, Amsterdam

AMSTERDAM, 20071005 -- Op zondag 7 oktober 2007 spelen Philip de Goey (hobo) en Elena Manevska (piano) duetten voor hobo en piano van Schumann, Saint Saens en Poulenc in de bovenzaal van het Theater de Cameleon in Amsterdam. Daarna zullen zij met het kersverse Cameleon Orchestra een symphonische ouverture van Valentijn Steenhuis ten gehore brengen met Dirk Hooglandt (tenorsax), Huub Habets (trompet), Fanny Bray (cello), Marc Sabbah (altviool), Liesbeth Vreeburg (harp) en Johnny Contini (drums). Het stuk verweeft klassieke themas met minimale en polyritmische elementen.

Deur open 11:30 - entree 7,50 - koffie, thee en broodjes verkrijgbaar.


De Cameleon is gesitueerd in een monumentaal schoolgebouw uit ±1910, dat in 1994 werd gekraakt en in 2005 door de gebruikers werd aangekocht. Het biedt verder onderdak aan kunstenaars, ateliers, een creche, een architectenburo en andere culturele initiatieven.

De nieuwe bovenzaal is met haar hoge plafond, houten vloer, nieuwe vleugel en veel daglicht een ware aanwinst voor de stad.

Theater de Cameleon is gelegen aan de Derde Kostverlorenkade 35 te Amsterdam.
Telefoon 020-4894656, site www.decameleon.nl





Ingezonden persbericht