Discus Dierenspeciaalzaken gaat over op narrowcasting in de winkels


Samenwerkingsovereenkomst gesloten met Merit Media

BREDA, 20071004 -- Tijdens de maandelijkse ledenbijeenkomst van de Discus groep op 1 oktober 2007 is een samenwerkingsovereenkomst met Merit Media bekendgemaakt. Na een pilot-project van ruim 1 jaar met één lid van de Discus Groep, Discus Mak in Capelle a/d IJssel, is besloten de samenwerking voort te zetten en het medium narrowcasting via Merit Media aan alle Discus-leden aan te bieden. Recent zijn reeds de eerste 10 leden overgegaan op het TINS-systeem van Merit Media en de organisatie verwacht dat de komende maanden nog een groot deel van de leden dit voorbeeld zullen volgen.

Het narrowcasting systeem informeert klanten over de (werkwijze van de) nieuwste producten, aanbiedingen en wetenswaardigheden. Tevens zorgt het systeem voor een stuk entertainment en een dynamische winkelbeleving. De leden kunnen voor het content management een beroep doen op de organisaties van Discus en Merit Media, maar zij kunnen ook zelfstandig de uitzendingen op de schermen in hun winkel(s) bepalen en manipuleren.

Fabrikanten binnen de dierenbenodigdheden branche hebben met veel enthousiasme gereageerd op de inzet van dit nieuwe medium binnen de Discus-keten en zien duidelijk de meerwaarde en kansen van dit nieuwe communicatiemiddel.

Tijdens de Dibevo Beurs van 7 t/m 9 oktober zal op de stand van de Discus het TINS-systeem van Merit Media gedemonstreerd worden, waarbij diverse filmpjes te zien zijn die momenteel in de winkels getoond worden.

Discus Dierenspeciaalzaken
Discus, een coöperatieve vereniging, is een organisatie met ruim 135 leden, samen 203 winkels, die ongeveer 40 jaar geleden is ontstaan uit een discussiegroep van een zestal winkeliers, die regelmatig bij elkaar kwam om te praten over de marktontwikkelingen, en ook samen ging inkopen.

Vandaag is Discus nog steeds een vereniging van winkeliers. Maar in tegenstelling met veel andere retail ketens hebben zij geen duur hoofdkantoor en mede daardoor een minimum aan personeel. Het voordeel hiervan is dat alle kortingen en fee´s ten gunste van de leden komen.

Doelstelling en visie:
Het is de doelstelling van Discus, om voor haar leden, met een minimum aan kosten in combinatie met een goed rendement, faciliteiten te bieden die het mogelijk maken om de positie van zelfstandige huisdier winkelier mogelijk te blijven maken.

Adres: Sophialaan 6, 3542 AR Utrecht
Postbus 38, 7450 AA Holten

Contact: Contactpersoon: Arjan Kramer (algemeen directeur)
Telefoon: 06-50246728, Fax: 0548-366045
Internet: www.discus.nl
Email: informatie@discus.nl



Merit Media B.V.
Merit Media is een Nederlands bedrijf dat moderne technologie en creatieve marketing op een betaalbare wijze weet te combineren in innovatieve producten en diensten. Merit Media is daarin sturend en bij voorkeur leidend, omdat de ervaring leert dat de wereld vol briljante commerciële ideeën zit, maar slechts enkele daarvan worden werkelijk met succes tot uitvoering gebracht.

Merit Media heeft de afgelopen jaren diverse narrowcasting projecten met succes uitgeleverd en ontwikkeld binnen haar eigen organisatie telkens nieuwe modules en toepassingen. Onlangs heeft Merit Media de module TouReg gelanceerd, waarbij de klant op interactieve wijze bepaalt wat op het scherm te zien is.

Doelstelling en visie:
Merit Media is continu op zoek naar nieuwe technieken om communicatie efficiënter en effectiever te kunnen toepassen. Het versturen van een boodschap is echter niet het probleem, ervoor zorgen dat uw doelgroep luistert wél. Merit Media zorgt ervoor dat uw boodschap op de juiste wijze aankomt én wordt begrepen!

Adres: Regus Claudius Prinsenhof
Verlengde Poolseweg 34-46, 4818 CL Breda

Postbus 7002, 4800 GA Breda

Contact: Marc Sytsema (algemeen directeur)
Telefoon: 06-22229999 of 076-52 44 877, Fax: 076-52 44 666
Internet: www.meritmedia.nl
Email: informatie@meritmedia.nl





Merit Media B.V.