Leugens.nl: ontmaskeringen


Lonkende website

AMSTERDAM, 20071007 -- Wie heeft er gejokt? Wie wordt er ontmaskerd? Op tv, radio, in kranten maar ook op profiel- en datingsites. Vanaf zondagnacht online. Leugens.nl gaat over onwaarheden en verzwijging door en in media, in kranten en op tv maar ook op profiel-, product-, dating-, reis- en veilingsites; roddelcampagnes, valse getuigenissen, verkeerde vonnissen, al te misleidende reclame en valse wetenschappelijke claims.

Leugens.nl ontmaskert, met haar publiek en ook als podium voor journalistiek onderzoek in heel Nederland. Fris, ironisch dan weer hard, doch strevend naar betrouwbaarheid en goede omgangsvormen online gaat Leugens.nl het online archief voor onwaarheden vormen.

www.leugens.nl biedt niet enkel ruim baan aan fouten en rectificaties, maar ook aan onthullingen en ontmaskeringen door de media in de breedste zin, dus ook op internet. En natuurlijk aan grove zelfoverschatting, gedraai en weglatingen in de talloze oeverloze interviews.

Leugens.nl is negen jaar geleden geregistreerd voor een publicatie op internet over onwaarheden en ontmaskeringen in de media. Na tal van activiteiten (Planet Multimedia, Netkwesties etc.) met en op internet heeft Peter Olsthoorn nu de tijd gevonden om met een hecht team Leugens.nl van de grond te trekken.

Bezoekers dragen bij, reageren en oordelen. De redactie selecteert, weegt af en concludeert soms. Olsthoorn: "Een wat men noemt web 2.0 site, geleid door een redactie. Geen overvloed aan berichten en reacties, maar een relevante selectie uit, en belichting van het nieuws. Die is gericht op het vormen van een trouwe schare van bezoekers op lange termijn."

De projectleiding was in handen van Ehio Media in Amsterdam (www.ehio.nl), bureau voor ontwikkeling van nieuwe media en e-commerce. Ontwerp en bouw van de site waren in handen van De Ruimte Ontwerpers in Utrecht en Amsterdam (www.de-ruimte-ontwerpers.nl).

Dit bureau ontwerpt websites, drukwerk en exposities, veelal voor het publieke domein rondom maatschappelijke thema's. Naast inhoudelijke diepgang zoeken zij projecten met ruimte voor creativiteit en experiment. Robbert Slotman van De Ruimte: "De intenties van Leugens.nl passen goed bij ons bureau. Met heel veel genoegen hebben we de site ontworpen en gebouwd"

Journalisten kunnen zondag inloggen met een wachtwoord voor www.leugens.nl. Nadere informatie bij:
Peter Olsthoorn
Peter3@xs4all.nl