Ingezonden persbericht


dinsdag 25 september

JAZZLINK
when Jazz meets Rap
Jazz Link wil een fusion tussen jazz en hiphop tot stand laten komen. Deelnemers delen muzikale ervaringen uit en bouwen aan nieuwe relaties, terwijl ze eigen werk presenteren. Beginnende muzikanten krijgen zo de kans met grote namen samen te werken en het podium te delen.

Nneka Egbuna, geboren in 1981 in Nigeria, zingt al snel in school- en kerkkoren. Als ze met haar ouders verhuisd naar Duitsland worden haar muzikale invloeden van haar thuisland Nigeria verrijkt. Haar liefde voor Fela Kuti en Bob Marley mengt met muziek van rappers als Mos Def, Talib Kweli, Mobb Deep en Lauren Hill. Na een lange muzikale reis komt ze uiteindelijk terecht bij DJ en hiphop beatmaker, DJ Farhot (Hit Spot Productions) en Maskoe en "The Chosen Few Crew". De uiteindelijke sound die Nneka kenmerkt wordt ook wel de herontdekking van de UK Soul Sound genoemd; van "Massive Attack" tot door funk gedreven soul, hiphop en jazz. Ondanks het internationale succes van haar debuut EP "The Uncomfortable Truth" blijft ze dicht bij haar roots en laat ze zich niet verleiden tot de meer materialistische insteek van de moderne hiphop.

State of Monc is een zesmansformatie, rondom Arthur Flink en Hielke Praagman, met een geheel eigen ondubbelzinnige visie op jazz. Ze creëren met een combinatie van stuwende dance, complexe breakbeats en traditionele jazz een eigen unieke sound. Geschoold in de traditionele jazztraditie en opgegroeid in het dancetijdperk weet State of Monc met bijna argeloze vanzelfsprekendheid en heel veel lef een strakke elektronische sound te versmelten met pure jazz met gebruik van akoestische instrumenten. Dat ze een geheel eigen stijl hebben gecreëerd, blijkt ook uit reacties van pers en publiek die het maar moeilijk in woorden weten uit te drukken.

GMB is met zijn soulvolle raw rap een ervaren multitalent. Als mc, acteur, songwriter en beatmaker heeft hij een ongeremde spontaniteit en energie. GMB, Rotterdammer met Kaapverdiaanse achtergrond, begint zijn rapcarrière al jong bij de hiphop groep "Dutch Conspiracy". Een carrière als acteur lonkt wanneer hij zich aansluit bij Rotterdamse Urban Theatergroep "Rotterdams Lef". Hij ontwikkelt zich daar tot volwaardig acteur en theatermaker. Hij combineert melodieuze zang en refreinen met diepe maar toch toegankelijke teksten waar een ieder op kan bewegen. GMB ia een geboren entertainer die geniet van iedere seconde op het podium. Een bron van skills, spontaniteit en energie!

Jenny wordt al op jonge leeftijd opgemerkt door muziekexperts vanwege haar krachtige soulvolle en kleurrijke stem. In 2006 wordt ze gevraagd om in de band te gaan zingen van zanger, rapper, songwriter Remon Stotijn a.k.a. Postman en ze heeft zich ook ontwikkeld als een waardevolle singer / songwriter en pianiste. Op haar eerste album klinkt een soulvol popgeluid gemixed met zwoele Fender Rhodes geluiden, warme en diepe baslijnen die door je lichaam heen vloeien. Haar album komt eind september uit en Jazz Link is de primeur beloofd van Jenny's nieuwe materiaal.

Datum: zondag 7 oktober
Deur open: 20.00 uur
Toegang: ¤ 13, -
Locatie: WaterFront/ grote zaal
Meer info: www.waterfront.nl / www.nnekaworld.com / www.stateofmonc.com / www.myspace.com/GMBonline / www.myspace.com/jennywillemstijn

----------
voor de redactie
Voor meer informatie en of rechtenvrij beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie.

Valesca Mulder (hoofd communicatie)
publi@waterfront.nl / 010-2010980
aanwezig op: di/ wo /do

Els van der Vorm (medewerker communicatie)
publi2@waterfront.nl
aanwezig op: di / do

----------

--
WaterFront publiciteit: Valesca Mulder
publi@waterfront.nl
http://www.waterfront.nl/
Boompjeskade 15 - 3011XE Rotterdam - Nederland
tel. kantoor 010-2010980
(ik ben op ma, di, wo & do aanwezig op kantoor)