Ingezonden persbericht


Wolfsen luidt klokken van de Dom

Utrecht, 6 oktober 2007

Zondagochtend 7 oktober om 10.00 uur luidt Aleid Wolfsen de klokken van de Dom. Dat doet hij samen met het Utrechts Klokkenluiders Gilde. Al 500 jaar worden de klokken van de Dom met de hand geluid.

"Ik vind het een eer om zo'n Utrechtse traditie op zondagochtend samen met vrijwilligers uit te voeren", zegt Wolfsen. "De Dom is de belangrijkste blikvanger en dat wil ik als burgemeester graag zo houden. We hebben in Utrecht geen andere nodig."

Het Utrechts Klokkenluiders Gilde is een club van gemiddeld 50 actieve vrijwilligers, die per toerbeurt de klokken van de Dom luiden.

's Middags om 15.00 uur wandelt Wolfsen samen met het Stadsgilde door de historische oude binnenstad. Ook dit Stadsgilde bestaat uit Utrechtse vrijwilligers. Er zijn 200 50-plussers die de organisatie van Gilde Utrecht vormen. Wolfsen: "De vrijwilligers vinden het leuk om iets voor anderen te doen en daarmee zijn ze het visitekaartje voor de stad. Met hun kennis kunnen anderen meer over de historie en de prachtige plekken van Utrecht leren." Wolfsen nodigt Utrechters van harte uit bij deze rondleiding.

Noot voor de redactie,