Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Lochem- Drankrijder zonder rijbewijs aangehouden          |

Een 26-jarige man uit Monok (Hongarije) is in de nacht van zaterdag op zondag 7 oktober op de Zutphensweg betrapt op het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs.

Politiemensen zagen de auto licht slingerend rijden tijdens een surveillance in Lochem en gaven daarom een stopteken. Deze werd in eerst instantie door de bestuurder genegeerd. Uiteindelijk stopte hij toch en moest hij een blaasproef doen. Resultaat was 1,8 promille. Ook bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij is meegenomen naar het bureau en zal worden gedagvaard.
|     |Zutphen- man aangehouden voor vernieling auto's           |

De politie van Zupthen heeft in de nacht van zaterdag op zondag 7 oktober een 41-jarige man uit Zutphen aangehouden vanwege het vernielen van een zevental auto's op de Rijkenhage. De man is aangehouden en verhoord en omdat hij nogal recalcitrant was, ingesloten in Doetinchem.

Omstreeks 01.06 kreeg de politie een melding om te gaan naar de Rijkenhage waar een persoon tegen de aldaar geparkeerde voertuigen zou hebben getrapt. Ter plaatse werd de 41 -jarige Zutphenaar aangetroffen met een vriendin. Bleek dat zij net onderling onenigheid hadden gehad, waardoor de man boos was geworden en deze boosheid had afgereageerd op een zevental auto's door er tegen aan te schoppen. Meerdere auto's hadden hierdoor deuken opgelopen. Het totale schadebedrag is nog niet bekend.

---

---

---

---- --