Politie Midden- en West Brabant

Persberichten distirct Breda (7-10)

BREDA, 7 oktober 2007

Dronken Etten-Leurse aangehouden

ETTEN-LEUR: Aan de Banakkerstraat heeft de politie zaterdagmiddag een 50-jarige inwoonster van Etten-Leur aangehouden. De vrouw verstoorde rond 17:30 uur in dronkenschap de openbare orde. Daarbij gooide zij een plantenbak en haar tas met boodschappen over straat. Toen agenten haar aanhielden plaste de vrouw met opzet in haar broek. Na verhoor is zij heengezonden met een bekeuring voor openbare dronkenschap, baldadigheid en wildplassen.

Twee verdachten bedrijfsinbraak op heterdaad aangehouden

BREDA: Zondagmorgen heeft de politie aan De Barones twee inbrekers op heterdaad aangehouden. Het gaat om twee mannen van 38 en 43 jaar uit Breda. Zondagmorgen om 06:20 uur kreeg de politie een inbraakmelding van een winkel aan De Barones. Agenten waren binnen enkele minuten ter plaatse en konden vrij snel een verdachte op het dak van de winkel aanhouden. Een tweede verdachte had zich op het dak van een ander pand verstopt. Op verzoek van de politie kwam de brandweer ter plaatse met een hoogwerker om de andere Bredanaar van het dak te halen. In het pand waren meerdere toegangsdeuren beschadigd om binnen te komen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Man aangehouden na bedreiging vriendin

BREDA: Zaterdagavond heeft de politie in de wijk IJpelaar een 43-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man bedreigde zaterdagmiddag zijn 42-jarige vriendin met een stanleymes. De man wilde op deze manier voorkomen dat de Bredase de politie zou inschakelen. De vrouw wilde haar vriend al geruime tijd uit haar woning zetten, maar op eigen beweging ging hij niet weg. De Tilburger is in verzekering gesteld.

Politie houdt met bikers en beredenen toezicht in centrum van Breda

BREDA: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag toezicht gehouden in het uitgaanscentrum van Breda. Agenten te voet kregen daarbij assistentie van collegas te paard en op de mountainbike. Het was erg druk met uitgaanspubliek, maar gelukkig gedroegen de stappers zich netjes. Politieagenten van het horecatoezicht moesten toch enkele keren in actie komen en hielden negen personen aan voor verschillende strafbare feiten.

Op het Kasteelplein zijn rond 23:40 uur twee inwoners van Breda (16 en 17 jaar) en een 17-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Zij waren betrokken bij een opstootje. Kort voor middernacht beledigde een 24-jarige inwoner van Boskoop aan de Valkenberg surveillerende agenten. Een 21-jarige man uit Hardingsveld moest om 02:23 uur op de Reigerstraat voor het zelfde feit mee naar het politiebureau. Aan de Torenstraat werd om 01:20 uur een 22-jarige Bredanaar aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Aan de Haven werd op dat zelfde moment een dronken 33-jarige automobilist uit Breda aangehouden. De man blies op het bureau een waarde van 575 ug/l op het ademanalyseapparaat. Aan de Vismarktstraat werd om 02:20 uur een 24-jarige Gilzenaar aangehouden voor aantasting van de openbare orde. Om 03:45 uur werd door het cameratoezicht gezien dat een 20-jarige Bredanaar zich schuldig maakte aan een mishandeling. Ook hij ging op transport richting een politiebureau. De politie deelde zes bekeuringen uit voor wildplassen.

Over uitgaan in Breda

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Franse drugstoeristen aangehouden

BREDA: Aan de Lunetstraat zijn zaterdagavond twee Franse drugstoeristen aangehouden. Bij een controle bleek het tweetal van 22 en 25 jaar in bezit te zijn van 17 gram hasj. Het Openbaar Ministerie heeft de twee Fransen een boete opgelegd van 100,= per persoon. Na het afleggen van een verklaring en het betalen van de boete zijn zij op vrije voeten gesteld.

Politie vordert rijbewijs dronken automobiliste in

BREDA: Aan de Markendaalseweg is zondagmorgen een 36-jarige inwoonster van Breda aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Bij een routinecontrole waarbij de vrouw een blaastest moest afleggen ontstond de verdenking van het alcohol gebruik. Op het bureau blies zij tijdens de ademanalysetest een waarde van 670 ug/l. De hoogte van de uitslag was reden om het rijbewijs van de Bredase in te vorderen en op te sturen naar het Openbaar Ministerie.

Auteur: Henk Snepvangers