Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg (7-10)

TILBURG, 7 oktober 2007

Politie houdt man aan na mishandeling

TILBURG: Aan de Hogeschoollaan is zaterdagavond een 40-jarige inwoner van Tilburg aangehouden voor mishandeling van een 22-jarige plaatsgenoot. De verdachte was een dag eerder bij het slachtoffer aan de deur geweest om te praten over vermeend geroddel over zijn persoontje. Het slachtoffer kende de man echter helemaal niet. Een dag later stond de man opnieuw voor zijn woning. Op het moment dat hij zijn voordeur opende werd hij mishandeld. Na verhoor is de 40-jarige Tilburger heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Man aangehouden na mishandeling Rotterdammer

TILBURG: Op het Stationsplein heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 26-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man mishandelde kort daarvoor zonder aanleiding een 45-jarige Rotterdammer op het NS-station in Breda. Het slachtoffer maakte van de mishandeling melding bij een conducteur die de politie waarschuwde. Na verhoor is de Tilburger heengezonden.

Drie aanhoudingen na schijngevechten

TILBURG: Aan de Paleisring heeft de politie zondagmorgen drie verdachten aangehouden. Rond 04:30 uur was het na sluitingstijd op de Paleisring vrij druk met uitgaanspubliek. Enkele personen werden door politieagenten verzocht om te stoppen met het houden van schijngevechten. Door het gedrag werd het onrustig op straat. De groep werd vervolgens gevorderd om te vertrekken. Een 18-jarige inwoner van Tilburg voldeed niet aan de vordering en werd aangehouden. Een 20-jarige inwoner van Goirle bemoeide zich iets te nadrukkelijk met de aanhouding van zijn vriend en beledigde daarbij enkele politieagenten. Een 16-jarige Tilburgse zag in het optreden van de politie reden om de politie uit te maken voor Vieze vuile sukkels. Ook zij is aangehouden. Na verhoor is het drietal in de loop van de dag in vrijheid gesteld.

Politie vordert rijbewijs dronken automobilist in

TILBURG: Aan de Philips Vingboonsstraat is zondagmorgen rond 01:50 uur een 36-jarige inwoner van Tilburg aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Bij een routinecontrole waarbij de man een blaastest moest afleggen ontstond de verdenking van het alcohol gebruik. Op het bureau blies hij tijdens de ademanalysetest een waarde van 670 ug/l. De hoogte van de uitslag was reden om het rijbewijs van de Tilburger in te vorderen en op te sturen naar het Openbaar Ministerie.

Aanhoudingen bij muziekfestival

BERKEL-ENSCHOT: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag tijdens een festival aan de Kraan zeven personen aangehouden. Een 18-jarige inwoner van Berkel-Enschot was door beveiliging uit de feesttent gezet en vond het daarom nodig om enkele politiemensen te beledigen. Na verhoor is hij in de loop van zondagmorgen heengezonden met een proces-verbaal. Om 01:30 uur werd een 20-jarige inwoner van Oisterwijk aangehouden voor het niet voldoen aan een politiebevel. De man was ook uit de tent gezet en wenste zich niet te verwijderen. Om 02:10 vond na afloop van het festival een vechtpartij plaats waarbij een 17 jarige inwoner van Oisterwijk en een 18-jarige inwoner van Moergestel zijn aangehouden. Toen personeel van een
beveiligingsbedrijf en organisatie een verdere confrontatie wilden voorkomen werd een portier tegen zijn hoofd geslagen. Toen de portier deze persoon aanhield werd hij door de tweede verdachte aangevallen. Een 23-jarige inwoner van Tilburg werd aangehouden, nadat hij een 19-jarige plaatsgenote van hem had mishandeld. Rond 04:15 uur hield de politie een 20-jarige inwoner van Biezenmortel aan, omdat hij het nodig vond op agenten uit te maken voor Teringwouten.

Auteur: Henk Snepvangers