Politie Gelderland-Midden

Drie gewonden bij verkeersongeval Brugweg

Publicatiedatum: 7-10-2007 14:13:14

WESTERVOORT - Bij een verkeersongeval tussen drie auto's op de Brugweg in Westervoort zijn vrijdagmiddag drie personen gewond geraakt. De slachtoffers, een man en vrouw uit Arnhem van beiden 85 jaar en een 22-jarige vrouw uit Westervoort zijn naar ziekenhuizen in Arnhem en Zevenaar gebracht. Twee betrokken auto's raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept.

Het ongeval gebeurde tijdens de spits even voor vijf uur op het traject van Westervoort richting Arnhem toen de 85-jarige Arnhemmer achterop een afremmende file reed. De Arnhemmer, zijn passagier en een inzittende uit de auto voor hem raakten daarbij gewond. De derde en voorste auto raakte ook beschadigd maar kon op eigen kracht verder. Bovendien waren de inzittenden daarvan met de schrik vrij gekomen. Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzocht door de afdeling verkeersongevallenanalyse van de politie. Van drankgebruik was niet gebleken, maar wel heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van de 85-jarige Arnhemmer. Omdat getwijfeld wordt aan zijn rijvaardigheid zal een onderzoek worden gelast bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.
(07-151414)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemse zwartrijder opgepakt met harddrugs

Publicatiedatum: 7-10-2007 14:11:53

ZEVENAAR - De politie heeft zondag even na middernacht op het station in Zevenaar een 22-jarige Arnhemmer aangehouden wegens zwartrijden in de trein. Conducteurs merkten bij controle dat de Arnhemmer geen geldig kaartje bij zich had. De man bleek bovendien geen identiteitsbewijs bij zich te hebben, waarop de politie erbij gehaald werd. Na controle in het opsporingsregister bleek de man nog een achterstallige boete te moeten betalen. Aangezien de Arnhemmer die niet kon betalen moest hij mee naar het politiebureau. Daar ontdekten agenten dat de man 30 wikkels met vermoedelijk cocaïne en/of amfetamine onder zijn kleding had. De drugs zijn in beslag genomen. De Arnhemmer is voor verder onderzoek ingesloten.
(07-151919)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bromfietser lichtgewond door vallende lading

Publicatiedatum: 7-10-2007 14:08:20

BEMMEL - Een achttienjarige bromfietser uit Gendt is zaterdagmiddag in Bemmel lichtgewond geraakt door afvallende lading. De jongen reed rond één uur 's middags over de Dikelsestraat achter een vrachtauto, bestuurd door een 22-jarige Bemmelnaar. Door nog onbekende oorzaak viel een houten schot van de Bemmelse trucker. De Gendtenaar probeerde dat vergeefs te ontwijken en klapte er bovenop. Als gevolg daarvan liep de jongen een pijnlijke knie op. Personeel van een gewaarschuwde ambulance oordeelde dat ziekenhuisopname niet nodig was. De chauffeur uit Bemmel kreeg van de politie een boete van 200 euro. (07-151722)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Auto van de weg, bestuurder ongedeerd

Publicatiedatum: 7-10-2007 14:07:48

RANDWIJK - Een 22-jarige automobilist uit Randwijk is zaterdag met de schrik vrij gekomen nadat hij op de Randwijkse Rijndijk in zijn woonplaats van de weg was geraakt. Zijn auto had wel veel schade en moest worden afgesleept. De Randwijker was naar eigen zeggen omstreeks één uur tijdens het rijden bij het uitwijken voor een tegenligger in een kuil naast de weg geraakt. Om dat te corrigeren stuurde hij naar links, waarna de wagen de weg over schoot en aan de andere kant door een hek reed en van de dijk afrolde. Van drankgebruik was geen sprake, aldus de politie.
(07-151737)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Duivenaar opgepakt wegens dronkenschap

Publicatiedatum: 7-10-2007 14:06:54

WESTERVOORT - Een 21-jarige man uit Duiven is in de nacht van zaterdag op zondag door de Westervoortse politie opgepakt wegens dronkenschap. De man zou in een feestzaal in het centrum van Westervoort een ander te lijf zijn gegaan. Beveiligingspersoneel greep daarbij in en zette de Duivenaar buiten. De man bleek niet tot bedaren te brengen en was onder invloed van alcohol. Aangezien niemand aangifte wilde doen werd de Duivenaar wegens openbare dronkenschap meegenomen naar het bureau. Na een nachtje cel is de man met een boete naar huis gestuurd. (07-151918)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dagvaarding voor bezit van wiet

Publicatiedatum: 7-10-2007 14:05:58

ZEVENAAR - Een 22-jarige vrouw uit Zevenaar heeft vrijdag van justitie een dagvaarding gekregen voor het bezit van wiet. De vrouw was daarvoor door de politie opgepakt en bleek dertien gram wiet in verschillende zakjes bij zich te hebben. Agenten betrapten de Zevenaarse, een bekende van de politie, vrijdagavond even voor zes uur op het Stationsplein. Bij het zien van de agenten gedroeg de vrouw zich verdacht waarop de agenten een controle instelden. Daarbij kwam de vondst aan het licht. De wiet is in beslag genomen en vernietigd. Volgens de verklaring van de vrouw had ze de softdrugs gekocht in een coffeeshop in Arnhem en was het voor eigen gebruik bedoeld. De vrouw moet op 3 december voor de rechter verschijnen. (07-151442)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje (14) aangehouden na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 7-10-2007 14:04:41

ZETTEN - De politie in Zetten heeft vrijdag een veertienjarig meisje uit Dodewaard aangehouden wegens winkeldiefstal. Het meisje zou in een zaak aan de Hoofdstraat een leren jas ter waarde van bijna zeventig euro hebben gestolen. Winkelpersoneel stak daar een stokje voor en greep de Dodewaardse buiten voor de zaak in de kraag. Het meisje werd aan de politie overgedragen en verklaarde de diefstal samen met twee vriendinnen te hebben gepleegd. De twee vriendinnen hadden weten te ontkomen. Zij zullen later nog door de politie over het voorval aan de tand worden gevoeld. De Dodewaardse is na verhoor aan haar ouders overgedragen.
(07-151260)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---